Още

  10 невероятни наблюдения на НЛО от по-далечното минало

  В историята ни има много наблюдения на неидентифицирани летящи обекти, които не са били обяснени. В този списък сме събрали най-ранните записани наблюдения, някои от които са доста вълнуващи.

  1. Едмънд Халей

  Астрономът Едмънд Халей, който документира Халеевата комета, е виждал два неидентифицирани обекта в живота си. Първият той наблюдавал през 1676 година. Халей го описва като „тяло, което очевидно е по-голямо от  Луната“. Според него, обектът бил на около 64 километра над него и издавал звук. Наблюдавайки движението му, той установил, че летящият обект се движи със скорост по-голяма от 15 500 километра в час.

  1. Александър Велики

  През 329 година Александър Велики и армията му пресичат река по време на война. Точно тогава мъжете му забелязват сребърни щитове с огън около тях, летящи в небесата. Александър и войниците му се отказали да пресичат реката и решили да изчакат утрото, за да преминат на отсрещния бряг.

  1. Аврора, Тексас

  През 1897 година, много години преди случаят в Розуел, в щатите се случва още едно разбиване на НЛО – в Аврора, Тексас. Някъде около 6 часа сутринта обектът се разбива във вятърна мелница и се разпада на няколко парчета. При почистването на отломките били открити надписи, наподобяващи йероглифи. Освен това бил открит и „марсиански пилот“, чието тяло било крайно обезобразено. Жителите на града решили да погребат тялото в градското гробище, където се намира и до момента.

  1. Марсилия, Франция

  Вечерта на 25.08.1608 година в небето над Марсилия бил забелязан летящ обект, който се движел на посоки. Когато корабът спрял, две същества излезли и започнали нещо като борба. Същото нещо било забелязано и над Ница, Франция. Като че ли това не било достатъчно изумително, че същата ситуация се повторила и в Генуа. На следващата сутрин завалял тежък червен дъжд. Интересно е, че много хора са забелязали едно и също нещо по време, в което е нямало въздушен транспорт.

  1. Нюрмберг, Германия

  В утрото на 14.04.1561 година голяма част от гражданите на Нюмберг станали свидетели на уникална гледка в небето. Два гигантски черни цилиндъра изпускали множество сини и черни балони и бели дискове. Всичко прилючва след час.

  1. Базел, Швейцария

  На 7.08.1566 година жителите на Базел забелязват черни сфери подредени в кръг, които се движели в тази форма в продължение на няколко часа. Самуел Косиъс, който наблюдава събитието, пише: „При изгряването на Слънцето, видяхме множество големи черни топки, които се движеха с висока скорост във въздуха по посока на Слънцето, след това се завъртаха и почти се удряха едно в друго като на битка.  Много от тях стнаха огнено червени, след което умряха“.

  1. Нова Зеландия

  В продължение на месец през зимата на 1909 година жителите на Нова Зеландия споделят пред няколко вестника, че са забелязали „въздушни кораби“ в различни размери. Всички новини дошли от различни краища на страната. Случаят се разчул толкова много, че хората имали навика често да поглеждат към небето, очаквайки да видят „корабът фантом“.

  1. Бостън, Масачузетс

  През 1639 странна светлина била видяна над Бостън. Губернатор Джон Уинтроп дори записва това събитие в дневника си. Описанието е следното: „През тази година Джеймс Еверел – добър и почтен мъж, заедно с още двама души забелязва силна светлина в небето над река Мъди. Когато обектът останал неподвижен, потънал в пламъци. Той бил около 3 ярда.“

  1. Дворецът Уинсдор, Англия

  В 21:45 часа на 18.08.1783 година четирима души стават свидетели на обект, излъчващ светлина точно над двореца Уинсдор. Това, което те виждат, отговаря доста точно на описанието на метеорите, освен частта, в която нещото е спряло и започнало да променя цветовете си.

  1. Тутмос III

  Една от най-ранните записки за НЛО е от древен Египет. Случката е записана на папирус от Тутмос III, който управлявал от 1504 до 1450 година. НЛО-то е било забелязвано през 1480 година. Хрониките описват огнен кръг, идващ от небето. Объркани, зрителите на това зрелище паднали на колене, след което веднага съобщили на фараона. Тутмос медитира в продължение на няколко дни след случилото се, а малко след това кръговете започнали да се увеличават на брой. Фараонът наредил да се запали тамян и този ден да бъде запомнен като един от най-важните дни в историята на човечеството.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link