Още

  12 вдъхновяващи цитата от Айнщайн

  Не е нужно да ви казваме колко велик учен е бил Алберт Айнщайн. Едва ли е изненадващо и, че е казвал някои доста задълбочени и умни неща. Тук ще си поговорим за някои от най-вдъхновяващите цитати на Айнщайн.

  Може ли любопитството да замести таланта?

  Нямам специален талант. Просто съм страстно любопитен.

  Всички известни учени ли са талантливи или само любопитството е достатъчно, за да станеш велик изобретател? Може ли любопитството да гарантира успех в науката? Може да е невъзможно да станеш добър учен, ако нямаш силно желание да откриваш, ако не усещаш за необходимост постоянно да научаваш по нещо ново.

  Има ли много гении по света?

  Всеки е гений. Но, ако съдиш рибата по способността й да се покатери на дърво, тя цял живот ще си мисли, че е глупава.

  Всеки човек има възможността да постигне успех. Проблемът е, че на повечето хора още от деца им се казва, че нямат талант и, че няма да успеят в живота. Не съдете хората. Никога не казвайте на някой, че няма да постигне целите си или, че мечтите му никога няма да се сбъднат. Това е просто престъпление.

  12 вдъхновяващи цитата от Айнщайн

  Най-ценното знание идва с опита

  Единственият източник на знание е опитът.

  Години наред учим в училище, а после в университета. Но не всички хора, които завършват университет могат да се нарекат интелигентни. Знанието не струва нищо без опита. Учим се от грешките си.

  Понякога, опитът си струва риска

  Човек, който никога не греши, никога не е опитал нещо ново.

  Често се страхуваме да опитаме да сбъднем мечтите си. Страхуваме се да поемем риск и се страхуваме от провала. Страхът е основната причина защо толкова много талантливи хора не стават успешни. Не бъдете като тях. Не се страхувайте да грешите.

  Не бъдете пасивни

  Светът не е опасно място заради лошите хора, а заради онези, които гледат и бездействат.

  Можете да направите света по-добър. Не наранявайте хората и не бездействайте, когато видите да нараняват друг. Опитайте си да си представите какво би било, ако никой не ви помагаше и на вас. Научете се да бъдете състрадателни. Милостивите хора правят света по-добро място за живеене.

  Преследвайте целите си, независимо от всичко

  Животът е като да караш колело. За да запазиш баланса си, трябва да продължиш напред.

  Животът е непрекъснато движение. Не спирайте, ако усещате, че нямате достатъчно сили, за да постигнете целите си. В такива моменти трябва просто да си починете. Не се отказвайте от мечтите си. Вярвайте в себе си и вярвайте, че заслужавате най-доброто.

  12 вдъхновяващи цитата от Айнщайн

  Защо повтаряме собствените си грешки отново и отново?

  Какво е лудост? Да правиш едно и също нещо отново и отново, очаквайки различен резултат.

  Алберт Айнщайн е смятал за откачено да повтаряш собствените си грешки. Трябва да анализираме грешките си, да поглеждаме по-дълбоко в причините за провалите ни. Трябва да откриваме какво точно ни води към провала. Може би тогава ще успеем да го избегнем.

  Не трябва да ви е грижа какво мислят другите за вас

  Силният дух винаги среща съпротивата на посредствените умове.

  Не позволявайте на критиката да ви разочарова и да ви накара да се съмнявате в себе си. Няма нищо по-лесно от това да обидиш човек, като му кажеш, че плановете му са безнадеждни. Всеки глупак може да направи това. Много по-трудно е да измислиш нещо ново. Ако смятате, че можете да създадете нещо добро, не позволявайте на глупаците да отнемат самоувереността и възможностите ви.

  Въображението има огромна сила

  Въображението е по-важно от знанието. Знанието е ограничено до това, което сме научили и разбираме, докато въображението обхваща целия свят и всичко, което някога бихме могли да научим и разберем.

  Въображението е много по-значимо от знанието. Фантазията отваря невероятни възможности. Въображението е най-краткият път към изобретателността. Нищо на този свят не е създадено без въображение.

  Какво е образованието в крайна сметка?

  Образованието е това, което остава, когато човек забрави наученото в училище.

  Образованието е важно. Но не може да ви гарантира, че ще получите желаната работа. Самообразоването – това е наистина важното. Ако искате да се учите, трябва сами да потърсите информацията.

  Не зарязвайте проблема, ако не го решите за няколко минути

  Не, че съм много умен. Просто се занимавам с проблемите по-дълго.

  Причината толкова много хора да се провалят в сбъдването на мечтите си е, че се отказват прекалено рано. За целта може да са необходими години. Трябва да се научите да бъдете търпеливи.

  Бъдете по-умни, търсете по-надалеч

  Никой проблем не може да бъде решен от същото ниво на съзнание, което го е създало.

  Преди да се опитвате да решите проблем, замислете се какво го е създало. Научете се да анализирате ситуациите внимателно, преди да търсите изход от тях. Опитайте да бъдете по-умни от човека, създал проблема.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови