Още

  21 известни неща, които си представяте погрешно

  С телевизията и интернета в живота ни, сякаш вече не ни се налага да ходим никъде, за да видим всичко. Вадим телефона си, плъзваме няколко пъти и сме видели света. Работата е там обаче, че така получаваме напълно погрешна представа за това как наистина изглеждат някои неща.


  21. Статуята на Христос Спасител може да изглежда невероятно огромна, но всъщност е по-малка от пиедестала на Статуята на свободата.


  20. Последната вечеря е много по-голяма, отколкото си представяте. Тя покрива стена с размери 460х880см. И не се намира в църквата Санта Мария деле Грацие, а в съседната сграда, в бивш доминикански манастир.


  19. Снимките на люлка на края на света в Еквадор изглеждат сякаш човек се намира над огромна пропаст, но всъщност отдолу е просто стръмен хълм.

  18. Манекен Пис не винаги изглежда така. Той носи дрехи няколко дни всяка година, според официален календар. В гардероба му има почти 1000 костюма.

  17. Мечтали ли сте си да обикаляте опустелите стени на Кралски чертог – Дубровник? Забравете. Ще сте късметлии, ако изобщо влезете. Градът е толкова претъпкан, че от ЮНЕСКО разрешават само по 8000 туристи на ден. Кметът дори смята да намали този брой наполовина.

  16. Бранденбургска врата рядко е снимана отдалеч.

  15. Истинският цвят на Слънцето е бял. Изглежда ни жълто или червено заради атмосферата на Земята. Дори НАСА прибавя цвят към снимките си, за да изглежда познато.

  14. Пентагонът е щабквартирата на американското министерство на отбраната. Там обаче се намират и различни бизнеси, които обслужват служителите на Пентагона, включително Тако Бел точно насред двора.

  13. Стоунхендж се намира в непосредствена близост до доста натоварен път.

  12. Скалата Улуру в Австралия изглежда сякаш е насред нищото. Но всъщност се намира близо до огромен курорт.

  11. Това е истинското лице на Малдивите.

  10. Персистенция на паметта от Салвадор Дали не е толкова голяма, колкото си мислите. Всъщност е по-малка от два листа хартия А4.

  9. Изследователските станции в Антарктика не са първобитни. Всъщност са доста уютни.

  8. На двуизмерна карта, Гренландия е с размерите на Африка. В действителност това е много далеч от истината.

  7. Великата пирамида в Гиза е много по-висока, отколкото изглежда на снимките. Всъщност е почти 150 метра.

  6. Давид на Микеланджело има сърцевидни ириси. Също така е малко кривоглед (двете му очи гледат в различни посоки). Позицията на лявата му ръка прави само едното око видимо когато е погледнат отдолу, докато посоката на всяко око прави Давид по-красив от ъгъла, която прави това око видимо.

  5. Статуята Мислителят често е смятана за доста голяма. Оригиналът обаче е много малка част от скулптура известна като Портите на Ада.

  4. Мястото в Лувъра, където е изложена Мона Лиза, е пълно с хора през повечето време.

  3. Всеки знае, че водните лилии на Моне са чистото превъплъщение на класически изискан декор. Освен това обаче са абсолютно огромни. Моне се е опитвал да даде на зрителя усещане, което да го потопи в градините на Франция.

  2. Разходката с гондола във Венеция рядко е толкова романтична, колкото изглежда на снимките.

  1. Наклонената кула в Пиза постоянно е обградена от стотици туристи, опитващи се да уловят снимки под интересен, вече банален ъгъл.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link