фев. 24, 2018
21149 Views

21 известни неща, които си представяте погрешно

Автор:

С телевизията и интернета в живота ни, сякаш вече не ни се налага да ходим никъде, за да видим всичко. Вадим телефона си, плъзваме няколко пъти и сме видели света. Работата е там обаче, че така получаваме напълно погрешна представа за това как наистина изглеждат някои неща.


21. Статуята на Христос Спасител може да изглежда невероятно огромна, но всъщност е по-малка от пиедестала на Статуята на свободата.


20. Последната вечеря е много по-голяма, отколкото си представяте. Тя покрива стена с размери 460х880см. И не се намира в църквата Санта Мария деле Грацие, а в съседната сграда, в бивш доминикански манастир.


19. Снимките на люлка на края на света в Еквадор изглеждат сякаш човек се намира над огромна пропаст, но всъщност отдолу е просто стръмен хълм.

18. Манекен Пис не винаги изглежда така. Той носи дрехи няколко дни всяка година, според официален календар. В гардероба му има почти 1000 костюма.

Търговски обучения - myjobistosell.com

17. Мечтали ли сте си да обикаляте опустелите стени на Кралски чертог – Дубровник? Забравете. Ще сте късметлии, ако изобщо влезете. Градът е толкова претъпкан, че от ЮНЕСКО разрешават само по 8000 туристи на ден. Кметът дори смята да намали този брой наполовина.

16. Бранденбургска врата рядко е снимана отдалеч.

15. Истинският цвят на Слънцето е бял. Изглежда ни жълто или червено заради атмосферата на Земята. Дори НАСА прибавя цвят към снимките си, за да изглежда познато.

14. Пентагонът е щабквартирата на американското министерство на отбраната. Там обаче се намират и различни бизнеси, които обслужват служителите на Пентагона, включително Тако Бел точно насред двора.

13. Стоунхендж се намира в непосредствена близост до доста натоварен път.

12. Скалата Улуру в Австралия изглежда сякаш е насред нищото. Но всъщност се намира близо до огромен курорт.

11. Това е истинското лице на Малдивите.

10. Персистенция на паметта от Салвадор Дали не е толкова голяма, колкото си мислите. Всъщност е по-малка от два листа хартия А4.

9. Изследователските станции в Антарктика не са първобитни. Всъщност са доста уютни.

8. На двуизмерна карта, Гренландия е с размерите на Африка. В действителност това е много далеч от истината.

7. Великата пирамида в Гиза е много по-висока, отколкото изглежда на снимките. Всъщност е почти 150 метра.

6. Давид на Микеланджело има сърцевидни ириси. Също така е малко кривоглед (двете му очи гледат в различни посоки). Позицията на лявата му ръка прави само едното око видимо когато е погледнат отдолу, докато посоката на всяко око прави Давид по-красив от ъгъла, която прави това око видимо.

5. Статуята Мислителят често е смятана за доста голяма. Оригиналът обаче е много малка част от скулптура известна като Портите на Ада.

4. Мястото в Лувъра, където е изложена Мона Лиза, е пълно с хора през повечето време.

3. Всеки знае, че водните лилии на Моне са чистото превъплъщение на класически изискан декор. Освен това обаче са абсолютно огромни. Моне се е опитвал да даде на зрителя усещане, което да го потопи в градините на Франция.

2. Разходката с гондола във Венеция рядко е толкова романтична, колкото изглежда на снимките.

1. Наклонената кула в Пиза постоянно е обградена от стотици туристи, опитващи се да уловят снимки под интересен, вече банален ъгъл.

loading...
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *