Още

  5 откачени неща от историята, които не се учат в училище

  Представяме ви, няколко странни инциденти от историята, които са твърде откачени дори за холивудски филм.

  1. Пилот от ВСВ взривява танкове с шест базуки, вързани за самолета му

  Чарлз Карпентър навлиза във Втората световна война като наблюдаващ пилот. Без радио оборудване на борда, работата му е да оглежда германските артилерийски позиции и да докладва. По-трудно е, отколкото звучи. Но след няколко просто соло мисии, на Карпентър му хрумва идея. Вместо всеки път да умира от скука, разкарвайки се напред-назад, защо да не вземе нещата в свои ръце и да победи нацистите сам? Но как да го направи само с един лек разузнавателен самолет, шест базуки, въже и най-големите топки във военновъздушните сили?

  Познахте: Карпентър завързва базуките под крилата на самолета си, след което прави система, с чиято помощ да стреля от кокпита, като дърпа въженца, закачени за тях. Смелчагата няма разрешение да стреля по време на наблюденията си, така че действа на своя глава. Прелита над Германия и започва да взривява танкове наляво и надясно като наследника на Макгайвър, Рамбо и Червения барон.

  Но лудият пилот не воюва само във въздуха. Един ден, докато поправя самолета си, германците нападат, затова Карпентър яхва един танк Шърман и започва да сипе куршуми с картечницата. Малко поувлякъл се, той тръгва да гони германците и случайно стреля по съюзнически танк. Едва не го осъждат и екзекутират за това, но го спасява самият генерал Патън.

  До края на войната Карпентър и шантавият му самолет имат потвърдени шест унищожени германски танка, което е достатъчно, за да го квалифицира като танков „ас“. За смелостта си получава всеки медал, за който можете да се сетите.

  1. Кралският секс е бил зрелищен спорт

  В стари дни, да имаш няколко деца е било най-важното нещо, което се е очаквало от една кралица. Освен това не е нещо, което кралските особи са оставяли на случайността. Когато крале и кралици са правели секс, те рядко са го правили усамотени. На първата брачна нощ са присъствали няколко зрители, които да се уверят, че всичко протича по план. 9-месечен план, за да бъдем по-точни, тъй като те наблюдавали и раждането. Когато Мария Антоанета забременяла, тя нямала никакво лично пространство за девет месеца. А по време на раждането, в стаята й се натъпкали толкова много зяпачи, че тя припаднала от жегата.

  Онези, които не можели да присъстват на кралския секс, чували за него. Креватните умения на кралете и кралиците са били тема на внимателно изучаване и подробно записване. Да се върнем към Мария Антоанета и фригидният й брак с Луи XVI. Сексуалните им проблеми са обсъждани често на срещите в кралския двор, в официална кореспонденция и дори на дипломатически преговори. Император Йосиф II пише в детайли колко нелепо ужасен е бил Луи в леглото – очевидно само „изваждал члена си, стоял две минути без да мърда в леглото, прекъсвал без да свършва и след това пожелава на съпругата си лека нощ“.

  Менструацията на кралските дами също била следена от десетки хора. Катерина Медичи имала цяла мрежа от хора, които да следят цикъла на дъщеря й.

  1. Хората са чистили всичко с урина

  Макар да можете що годе да почистите всичко с малко вода и доста търкане, най-лесният начин при упорити петна е амоняк. Преди появата на белината обаче, единствената налична течност с добро количество амоняк в нея е била урината. Това означава, че чистенето с урина е било честа практика.

  Добър пример за това е Древен Рим, където навсякъде са търкали с урина. Жълтата течност е била толкова ценна, че собствениците на перални са първите, които откриват обществени тоалетни и пълнят улиците с кофи, в които минаващите да се облекчават. Практиката продължава дори след изобретяването на сапуна, тъй като много европейци предпочитали естествената ефикасност на пикочната вода.

  Но смърдящите на урина дрехи не са били най-лошото. Преди пастата за зъби, 9 от 10 римляни се жабурели с урина, за да мият зъбите си. И не са били луди, тъй като амонякът е както стерилен, така и избелващ агент.

  1. Шести екип измерва трупа на Бин Ладен като ляга до него

  След като военноморските тюлени нахлуват в базата на Бин Ладен и го убиват, те решават да потвърдят самоличността му – за да се уверят, че не са убили неговия двойник. Но понеже не е практично да разнасят лаборатория за ДНК изследвания със себе си на стелт мисия, първото най-лесно, което могат да направят е да проверят отличителните му белези, сред които височината му от 198см. Има само един проблем: винаги подготвените тюлени не са си взели ролетка.

  Но като едни от най-големите професионалисти, войниците бързо импровизират. Един от тях се оказва висок около 182см, затова го избират да легне до Бин Ладен на пода. След това експертно заключават, че трупът е „няколко сантиметра по-висок“ и решават, че нямат нужда от повече доказателства. След мисията, президентът Обама казва: „Дадохме $60 милиона за хеликоптер за операцията. Не можахме ли да си позволим да купим ролетка?“.

  1. Моряците през ВСВ ядели сладолед на поразия

  След като идва Сухият режим в САЩ, американските алкохолни производители се оказват в търсене на нова работа. Те вече разполагали с много бутилки и хладилни камиони, така че най-лесната врътка се оказва да преминат към безалкохолни и сладолед. Народът, лишен от пиячка, с която да запълва дупките в душата си, търси утеха в сладките десерти, които заливат пазара.

  След края на Сухия режим, сладоледът остава популярен. Дори когато избухва Втората световна война и светът страда от сериозен недостиг на захар, американците консумират милиони литри сладолед всеки ден. Оказва се, че са готови да изгубят битката с диабета, преди да спечелят тази с Хитлер.

  Войниците не са изключение. Дажбите сладолед през войната са по-ценни от цигарите и чистите чорапи. Само погледнете Битката в Коралово море през 1942г. При сблъсък с японските сили, корабът Лексингтън е тежко ударен и в крайна сметка потопен. Но преди екипажът да слезе от борда, моряците се заемат с една много важна задача: Изяждат всичкия сладолед. Мъжете нахлуват във фризера на кораба и изгребват сладоледа с каските си, като ги облизват до блясък, преди да се евакуират в последния момент.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link