Още

  7 невероятни случаи, в които кармата си казва думата

  1. Джеймс Харисън

  Когато Джеймс Харисън е 14-годишен, той едва не загива. Налага се лекарите да му направят тежка операция, при която изтича над 2 литра кръв. По-късно Харисън разбира, че е оцелял, защото хора, които не познава, са му дарили кръв. Затова решил, че иска да прави същото за някой друг в нужда, при това, до края на живота си. Той започва да дарява, когато навършва 18 години. Докторите скоро разбират, че кръвта на Харисън е необикновена. В нея имало антитела, които буквално лекували хемолитична болест при новородените. Те го молят да продължава да дарява кръв, за да спасява бебетата от смърт. Днес Джеймс е на 70 години и е спасил над 2 милиона бебета. По-късно, когато лекарите предупреждават дъщеря му, че има вероятност нейното дете да заболее от същата тази болест, която кръвта на Джеймс лекува, той дарява кръв за собственото си внуче. И тъй като на 18-годишна възраст Харисън решава да дари кръв, след години той има възможност да се наслади на щастието да бъде дядо.

  2. Роджър Лосиър

  Когато Роджър Лосиър бил на 4 годинки, той се отделил от родителите си на плажа, за да се опита да плува. Водите обаче го отнасят прекалено навътре и той започва да се дави. Тогава непознатата за него Алис Блейс скача във водата и го изважда на брега, спасявайки живота му. 9 години по-късно, 13-годишният Роджър бил на същия плаж, когато чул женски вик: „Съпругът ми се дави!“. Тогава Лосиър не осъзнава, че това е жената, спасила го някога, но не се замисля и влиза във водата, за да спаси давещия се мъж. Тогава Алис Блейс осъзнала, че Роджър, който спасил съпруга й, е същото момче, което тя някога спасила от удавяне.

  3. Джим Бекър

  Джим Бекър започнал да дарява кръв, тъй като бил фен на Грийн Бей Пакърс. Той не можел да си позволи да си купи билет за мача им, затова решил да си спечели, като дари кръв. Той започнал да прави това често, но се оказва, че именно това негово решение се превръща в единствената причина да живее. През 1975 година, след повече от 20 години, през които той дарява кръвта си, Бекър разбира, че страда от хемохроматоза. След като му поставят диагнозата, той е лекуван, но докторите му казват, че е нямал шанс да оцелее, ако не е дарявал кръвта си през всичките тези години. Той го прави с надеждата да изкара пари и едновременно с това да спаси нечий живот, но се оказва, че в крайна сметка, спасява своя собствен.

  4. Виктор Гисбрехт

  Виктор и съпругата му Ан пътуват с автомобила си в Уисконсин през 2011 година, когато забелязват две млади жени встрани от пътя. Жените – Лиса Майер и Сара Берг, спукали гума и не знаели как да я сменят. Виктор спрял и им помогнал, след което той и съпругата му продължили по пътя си. Малко по-късно двете жени настигат автомобила на Виктор и виждат разтревожената Ан, която крещяла, че съпругът й получил сърдечен удар. Лиса и Сара не разбирали от коли, но Сара, която била медицинска сестра, знаела какво да прави в такава ситуация. Тя му оказала първа помощ, докато се обаждала на 911. Виктор успял да оцелее, защото само минути преди това, той самият оказал помощ на двете жени.

  5. Кристофър Дъмпси

  Кристофър Дъмпси дарява бъбрека си на напълно непознат човек. Той разбрал за това от колежката си, която споделила с него, че братовчедка й има проблем и се нуждае от трансплантация, но преди нея в списъка имало 119 000 души. Ако не откриела донор, й оставали само 2 месеца живот. Дъмпси не познавал семейството на колежката си, но решил, че не може да не стане съпричастен и решава да дари своя бъбрек, за да спаси непознатата. Жената, която спасява, се нарича Хедър Крюгер и двамата не се били виждали, преди той да й помогне. Когато се видели обаче, двамата се влюбват. След операцията започват да се срещат и две години след като спасява живота й, Крис сключва брак с Хедър.

  6. Д-р Майкъл Шанън

  Д-р Шанън преминава през ада, когато автомобилът му е блъснат от камион. Той не можел да се измъкне, а колата му започвала да гори. Докато пристигне линейка, краката му вече горели. Парамедикът Крис Троки направил и невъзможното, за да извади доктора и да го спаси от сигурна смърт, без да знае, че спасеният е лекар. Оказало се, че Крис Троки бил роден преждевременно и тежал само 1.5 килограма при раждането си, а докторите не очаквали да оцелее. Д-р Шанън обаче прекарал много безсънни нощи, за да го спаси. Той бил единствената причина, поради която Троки оцелял и години по-късно Троки се превърнал в единствената причина, поради която д-р Шанън успял да оцелее.

  7. Били Харис

  Били Харес просел по улиците на Канзас сити, когато се случило нещо невероятно. Жена на име Сара Дарлинг се приближила, за да му остави монети, но ненадейно годежният й пръстен също паднал. Били отишъл в заложна къща, където оценили пръстена на 4000 долара, но сърце не му дало да го даде. Вместо това, той решил да изчака Сара отново да мине и да я пита дали не е изгубила пръстена си. Сара, която била повече от щастлива да получи пръстена си обратно, решава да организира кампания за набиране на средства, за да помогне на Били. Хората събират над 185 000 долара за Харис, който си купил дом и автомобил и успял отново да стъпи на краката си.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link