Още

  Бел Гънес – най-известната серийна убийца в Америка

  Бел Гънес израства в бедно семейство от малкото норвежко градче Селбу. Както много други, Бел емигрира в САЩ в търсене на американската мечта. Тя я намира в Чикаго, когато открива най-остроумния начин за печелене на пари – чрез измами със застраховки.

  За хората извън обкръжението на Бел, нейният живот бил сполетян от множество трагедии. Имотите, които притежавала, мистериозно се запалвали, а близките ѝ умирали един по един. Всъщност Бел една от най-известните жени серийни убийци и е свързана с общо 40 убийства, жертвите сред които са нейните съпрузи и дори деца.

  Склонността на Бел към убийствата започва малко след като се омъжва за първия си съпруг Мадс Соренсън през 1893. Двамата отварят сладкарница и заедно имат 4 деца – Карълайн, Аксел, Мъртъл и Луси, и едно осиновено дете – Джини.

  Със съпруг, деца и бизнес, който да развива, Бел имала множество причини да използва услугите на застрахователите. Първоначално бизнесът ѝ се провалил, а малко след това две от децата ѝ загиват от колит. Интересното е обаче, че колитът и отравянето със стрихнин имат почти еднакви симптоми, но тогава никой не предполага, че има възможност децата да са били отровени.

  Бел Гънес

  Мотивирана от алчността си, Гънес става още по-смела. През 1900 първият ѝ съпруг умира, а Бел получава парите от застраховката му живот. Първият лекар, който изследва тялото на починалия, констатира, че той е бил отровен със стрихнин, но след това лекарят на Бел заявява, че мъжът ѝ е починал от сърдечна недостатъчност.

  След тези ужасяващи събития Бел взема трите си живи деца и заедно се преместват в Индиана, където през 1901 тя купува ферма. За съжаление обаче, скоро след това във фермата избухва пожар и Бел отново получава парите от застраховката ѝ.

  На 1.04.1902 Бел сключва брак с Питър Гънес – вдовец и месар. Той има две дъщери, от които Бел веднага решила, че ще спечели пари. Малко след сватбата една от дъщерите на Питър умира при доста мистериозни обстоятелства, затова той изпраща другата си дъщеря при роднини. Тя е единственото дете, оцеляло от съжителството си с Бел.

  Оказало се, че Питър също е трябвало да замине с дъщеря си, защото през декември същата година той също умира – след като, според думите на Бел, месомелачката паднала от шкаф в кухнята точно върху главата му. Този път наистина били открити следи от стрихнин, но нямало други сигурни доказателства, че Бел е отровила съпруга си. Освен това, тя плачела с крокодилски сълзи по време на погребението. Въпреки това, тя прибрала парите от застраховката на починалия и шест месеца по-късно родила сина му Филип Гънес.

  За да не буди повече подозрения, Бел решава да пусне обява за мъже, които да ѝ помагат във фермата. Много хора пътували до там, за да не се върнат обратно никога повече. В писмата си Бел лесно ги убеждавала да вземат със себе си пари и да не казват на никого къде отиват. Мъжете купували „дялове“ от фермата, внасяйки парите директно в банковата сметка на Бел. Когато транзакцията била осъществена, тя или ги отравяла или ги нападала с месомелачката.

  В утрото на 28.04.1908 във фермата на Бел избухва пожар. Пожарникарите откриват три детски тела – на Луси, Мъртъл и Филип, както и тяло на възрастна жена  – Бел Гънес. Първоначално властите смятат, че Бел е била убита. Но няколко дни по-късно при тях се появява мъж на име Ейса, който търсел брат си Андрю. Ейса бил сигурен, че Бел е убила брат му и настоявал властите да направят щателно проучване на фермата.

  Следователите откриват общо 11 тела, заровени под свинарника. Едно от тях било на осиновената от Бел дъщеря Джини, която била обявена за издирване още през 1906 година.

  Интересното е, че след този случай, възникват теории за това, че Бел всъщност е жива и е инсценирала собствената си смърт. През 1931 жена на име Естер Карлсън умира в Лос Анджелис, докато чака процеса си по обвинениe в отравяне на човек. Тя приличала на Бел Гънес и била на същата възраст, но нищо не е доказано със сигурност.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link