апр. 19, 2020
2481 Views

Едни от най-известните банкови обирджийки в САЩ – част II

Автор:

В този материал ще ви разкажем за едни от най-известните банкови обирджийки в САЩ, които поставят “на нокти” органите на реда и банките.

Мама Баркър

Кейт Кларк Баркър „Мама“ била майка на четирима сина, които оглавявали известната банда Баркър. Все още обаче не е известно каква роля е играла мама Баркър в бандата и дали изобщо е била в нея. Групата се ръководила от Алвин Карпис и Фреди Баркър. По-късно Карпис написал, че „мама“ не е член на бандата.

Това напълно противоречи на образа на „Кървавата майка“, разпространен от агентите на ФБР, уверени, че именно тя е мозъкът на бандата и държала всички в ръцете си. До 1923 г. и четиримата от семейство Баркър са били или в затвор, или в поправителни заведения, а мама действала неуморно, за да ги освободи.

Мама – банкова обирджийка.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Ерика Ф. Андерсън се опитала да направи прекалено много неща в един септемврийски ден през 2010 г., когато била арестувана за ограбване на клон на Umpqua Bank в Грант Пас, Орегон.

Не е ясно дали е тръгнала да ограбва банката и след това си спомнила за децата или е взела децата от училище и решила, че може да ограби банката по пътя.

Във всеки случай най-добре щяло да бъде да не прави нищо в този ден. Свидетел на грабежа успял да опише Андерсън и колата й. Тя и нейният 19-годишен съучастник Джошуа Дитер Цу били арестувани по обвинение в грабеж в къщата на Андерсън.

 „Обирджийката с телефона“

Студентката Кандис Мартинес била само на 20 години, когато през март 2006 г. била осъдена на 12 години затвор за ограбване на клон на банка Wachovia в предградие на Вашингтон. Седем години отгоре получава за заплаха с револвер по време на един от грабежите.

Момичето било наречено „Обирджийката с телефона“, защото по време на грабежа, при който присвоява 48 620 долара, тя разговаря по телефона с приятеля си. При обявяването на присъдата Кандис, която преди това работела в една от банките на американската финансова мрежа Wachovia, се извинила на банковите касиери. „Сега животът ми е разрушен“, казала тя.

Гаджето на Мартинес също получил 12 години затвор за това, че подпомагал планирането на грабежа.

Обирджийката от салона за красота

Собственичката на салон за красота Норма Балдерас- Дехернандез започнала да обира банки в Ню Джърси през януари 2009 г. До май същата година майката на три деца вече била ограбила три клона, като събрала малко повече от 8 000 долара. При всеки обир тя предавала бележка с искане за пари, написана на испански на  касиерка, владееща испански.

Грабежите й приключили през август, когато в една от банките й казали, че нямат никой, който знае испански. Една от касиерките я разпознала по описанието от доклад на ФБР и се обадила в полицията. Обирджийката е намерена в най-близката банка с две бележки на испански, с едната иска 10 000 долара, а с другата 5000 долара. Тя била осъдена на 30 месеца във федералния затвор.

Пати Хърст

Патриша Кембъл Хърст Шоу, внучка на издателския магнат Уилям Рандолф Хърст, попада в заглавията през 1974 г., когато терористичната организация „Симбионистка освободителна армия“ я отвлича от апартамента ѝ в Бъркли, Калифорния. Два месеца по-късно Патриша, очевидно преминавайки на страната на своите похитители и размахвайки пушка, е забелязана от охранителни камери, докато се опитвала да ограби банка в Сан Франциско.

На процеса адвокатът й се опитал да докаже, че мозъка на момичето бил промит, но не му се получило и през март 1976 г. Пати била осъдена. Тя излежава почти 2 години преди президентът Джими Картър да смекчи присъдата ѝ, а в последния ден от своето президентство президентът Бил Клинтън й предоставил свободата.

Едни от най-известните банкови обирджийки в САЩ – част I

Автор: Десислава Михалева

loading...
Категория:
Личности · Любопитно
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *