Още

  Хаваи иска 100% зелена енергия до 2045г

  Европейският съюз е поставил своите цели за зелена енергия до 2020г, но три държави вече са ги достигнали, осем години преди крайната дата. Миналата година източниците на възобновяема енергия отговаряха за 24% от произвежданото електричество в Германия. Същата година, Дания постави световен рекорд със своите 40% произвеждана електроенергия от вятъра. Китай и САЩ пък са лидери в инвестициите в зелена енергия.

  Сега, вземайки пример от всички гореспоменати, американският щат Хаваи е на път да приеме закон, който гласи, че до 2045г, 100% от електричеството там трябва да идва от възобновяеми източници. Към момента този процент е едва 22%, като до 2020г трябва да достигне 30%, а през 2040г – 40%.

  Хаваи иска 100% зелена енергия до 2045г

  Губернаторът Дейвид Иге трябва да отхвърли или приеме предложението до 15 май или то автоматично ще влезе като закон, но имайки предвид решенията му до момента, очакванията са за положителен отговор.

  Целите на Хавайските острови всъщност са напълно достижими. Там са инвестирани огромни суми за инсталирането на слънчеви панели на една от всеки осем къщи. Освен това, активните вулкани на островите позволяват реализирането на геотермални проекти, които също значително допринасят за произвеждането на електричество.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link