Още

  Хора спасени от животни

  Всички твърдят, че най-добрият приятел на човека е кучето. Но кучето не е единственият приятел на човека. Има и други животни, за които хората не са си и помисляли, че могат да спасят живот, но това е факт.

  Ето няколко интересни истории за някои от най-изумителните животни-спасители.

  Куче

  Ще започнем нашите истории с кучето. Чували ли сте историята за бездомното куче, което спасило живота на новородено бебе в столицата на Кения – Найроби?

  Майката на новороденото го изоставила в гората до краен жилищен квартал на Найроби. Именно там, завито в найлонов плик, го открил неговият спасител. Инстинктът на кучето да защити новороденото е бил толкова силен, че е успяло да го пренесе през цялата гора, пресичайки заедно с него оживена улица. После го занесло при своите малки кученца.

  Това не е единственият случай, в който куче е спасило живота на дете.

  Домашния любимец Роско спасил 4-годишният си собственик от пожар.

  Ако не бил Роско, детето е щяло да изгори живо в съня си. Когато пожарът започнал, кучето на семейството, лаейки се втурнало в къщата за да го събуди.

  Без никакъв страх Роско се втурнал в пламъците и започнал яростно да лае, за да предупреди детето. Всички били смаяни. А кучето-герой получило повече от 30 процента изгаряния. Загадка е как въобще е успяло да се измъкне от този огнен ад. Това се нарича отдаденост.

  Друг случай е спасяването на едногодишния Букър.

  Виновникът за паниката била змия. Представете си нищо неподозиращия Букър, който си играел в надуваемия воден басейн на дядо си в Колорадо. Тогава се появила змията, която щяла да ухапе детето ако не било малкото чихуахуа на семейството. То скочило между змията и детето поемайки върху себе си ухапването на змията.

  Котка

  Запознайте се с удивителната история на Питър Чоис, който има гръбначно увреждане. Той се придвижва с помощта на инвалидна количка. Един от неговите навици бил да излиза на слънце в двора на къщата си и вземал със себе си и своя лаптоп.

  В един съдбоносен ден обаче той почти бил ограбен от двама мъже. Все пак мъж в инвалидна количка е лесна мишена. Крадците паркирали пред къщата му и взели лаптопа от ръцете му. Точно тогава се появила котката Уншкинс.

  Черно-бялото коте нападнало крадеца, скочило върху него и започнало да го дере с ноктите си. За да се предпази крадецът захвърлил лаптопа и хукнал да бяга към колата.

  Горила

  Как една горила може да спаси дете? Бинти, женската горила от зоопарка в Илиноис, може да „отговори” на този въпрос. Нейната съобразителност е спасила дете в беда.

  Когато 3-годишно дете се покатерило по стената на клетката на маймуните, загубило равновесие и паднало на циментовия под от 6 метра височина само бързата реакция на Бинти го е спасила. Горилата понесла момченцето на ръце до вратата на клетката. Там тя го предала на уплашените служители на парка.

  Прасе


  По време на престоя си на остров Преск, Пенсилвания, Джо Ан Алтсмън получила инфаркт. Тъй като била сама, положението на Джо Ан изглеждало доста тежко.

  Тогава прасето Лулу успяло да избута вратата, излязло от двора на пътя и започнало да застава пред преминаващите коли за да привлече нечие внимание. Всички го подминавали, освен преминаващ млад мотоциклетист, който последвал прасето Лулу и така успял да помогне на Джо Ан Алтсмън.

  Така благодарение на силната привързаност на това прасе и неговата готовност да изгуби живота си за да живее Джо Ан, тя била спасена.

  Делфин

  Историята на Рони Дабал звучи почти като приказка. Докато Рони ловял риба тон в залива Пуерто принцеса, неговата лодка се преобърнала от силния вятър. Рибарят нямал друг вариант за спасение освен парче стиропор, а нощта наближавала. Тогава се случило чудо.

  Тогава Рони видял стадо от 30 делфина, които се приближавали към него. Делфините се наредили около рибаря и започнали да го бутат към брега. Така с общи усилия успели да го изкарат на брега.

  По време на пътуването, Рони изгубил съзнание. Когато се свестил, делфините ги нямало и той никога повече не видял спасителите си.

  Автор: Божидара Иванова

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link