окт. 19, 2018
43803 Views

Ирма Грезе – най-жестоката жена на Третия райх

Автор:

Може ли да се каже, че злодеите са велики? Ако ги оценяваме по броя на извършените от тях престъпления – тогава, може би, да. Изглежда невероятно, но една от най-ужасните и жестоки жени, работеща в германските концентрационни лагери, е очарователно момиче на име Ирма Грезе. Работила е като надзирател  в концентрационен лагер и с особен фанатизъм изпълнявала задълженията си. Затворниците я наричали „Ангелът на смъртта“, „Блондинката Дявол“ и „Красивото чудовище“, а сред нацистите била известна като „Кралицата на СС“.

Ирма Грезе е родена през 1923 г. в доста неблагополучно голямо семейство. Майка й завършила живота си като се самоубила през 1936 г. и бащата така и не успял да възпита децата си подобаващо. Може би заради това Ирма Грезе не завършила образованието си в училище. Тя не се интересувала от каквито и да е знания и нямала никакви други интереси. Само Хитлер правел незаличимо впечатление на болното й въображение. На петнадесетгодишна възраст се присъединила към Съюза на немските момичета. В тази организация се извършвала пропаганда на фашизма и нацизма. Тук тя била сред лидерите и най-запалените активисти.

С началото на Втората световна война се появили много концентрационни лагери. Сред тях бил и скандалният Аушвиц, където Ирма Грезе заемала длъжността старши пазач. По отношение на важността на работата й, тя била втората след командира. Трябва да се каже, че не било лесно да се стигне до тази позиция, така че Ирма Грезе преминала през сериозен подбор, побеждавайки много кандидати.

Популярността на свободните работни места за ръководния персонал на концентрационните лагери сред фашистите не е изненадваща, защото тези позиции осигурявали жилища, добри заплати и висок статут. В замяна от работещите се изисквали само фанатична преданост към Фюрера, жестокост и физическа сила.

Търговски обучения - myjobistosell.com

Ирма Грезе напълно притежавала всички изброени качества. Тя отговаряла за над 30 бараки, във всяка от които живеели по 1000 души, които от сутрин до вечер вършели най-тежката работа неуморно. Междувременно Грезе ги наблюдавала, удържайки свирепи кучета на каишка. Ако някой от концлагеристите паднел от изтощение на земята, гладните кучета веднага се нахвърляли върху него.

Ирма Грезе мечтаела след войната да стане известна актриса. Особено след като външният й вид можел лесно да й позволи да постигне целта си.

Ето какво си спомня бившата затворничка Гизел Пърл: „Ирма Грезе беше едно от най-привлекателните момичета, които се срещаха в живота. Тя имаше ангелско лице и безобидни очи с небесносин цвят. Разхождайки се на територията на концентрационния лагер, Ирма веднага привличаше всички погледи. На нея й завиждаха и същевременно се възхищаваха от красотата й. Кралицата на СС обичаше да носи дрехи, които съвпадат с цвета на очите й, а дори и нейният камшик беше умело украсен със скъпоценни камъни.“ В същото време Гизел я нарича най-жестокото същество на планетата.

През военните години Ирма Грезе направила всичко възможно, за да унищожи колкото се може повече хора. Младата и изящна девойка с ангелско лице предпочитала да носи тежки ботуши, пистолет и кожен камшик, с който често биела жените до смърт. На нея и доставяло истинско удоволствие дълго време да мъчи жертвите си и често го правела, като си играела с тях на „руска рулетка“. Ирма събирала пленниците на едно място и поединично насочвала пистолета си към тях. Хората се изнервяли, защото не знаели кога точно ще реши да стреля.

Тя също така редовно оставяла кучетата гладни в продължение на няколко дни и след това да ги насъсквала срещу хората. В резултат на това животните се втурвали към своята жива плячка, а Грезе през това време с усмивка наблюдавала как се борят хора и кучета.

Когато било необходимо да се изберат концлагеристи за изпращане в газовите камери, тя предпочитала да прави това сама. Ако бременна жена се появяла в лагера по време на раждане, „Ангелът на смъртта” завързвала краката й и се наслаждавала на писъците на нещастната родилка. Тъй като Ирма Грезе имала привлекателен външен вид, тя имала много любовници. И редовно била в интимни отношения със затворничките. Сред мъжете Ирма имала връзка с командира на концентрационния лагер Йозеф Крамер и с Йозеф Менгеле, наречен „Доктор Смърт“, който станал известен със своите чудовищни експерименти със затворници.

Няма съмнение, че всички тези хора били извратени и безкрайно жестоки. В края на краищата, как другояче може да се обясни факта, че Ирма Грезе с удоволствие присъствала на ужасните експерименти на д-р Менгеле?

През април 1945 г. Ирма Грезе, която е била в концентрационния лагер Берген-Белзен, е била задържана и предадена на трибунал. Тя не била единствената, която била съдена за престъпленията си. Присъдата й била смърт чрез обесване. Решението не я изплашило. Войниците, които я пазели, разказват, че в нощта преди екзекуцията тя пяла фашистки песни и поискала от палача по-бързо да я екзекутира.

Напоследък се съобщава, че съвременните нацисти успели да открият гроба й и периодично го посещават, за да почетат паметта на „Ангелът на смъртта“.

loading...
Категория:
Личности · Любопитно
loading...

Comments to Ирма Грезе – най-жестоката жена на Третия райх

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *