Още

  Изумителни открития в задните дворове на случайни хора

  Вероятно всеки си мечтае да направи някое изумително откритие, докато копае в задния си двор. Е, за някои хора това не е просто мечта, а самата реалност.

  Тези хора, за които ще ви разкажем, са направили изключителни открития в задните дворове на своите къщи. Вероятно без изобщо да предполагат, че това е възможно.

  Нека видим какво са успели да открият.

  650-годишно съкровище

  Андреас К. копае в своя заден двор, когато попада на няколко бижута, които видимо датират отдавна. Въпросните предмети обаче са толкова замърсени, че Андреас първоначално решава, че те не струват нищо. Той ги слага в кутия и я слага в мазето си, където ги държи около две години. Отново ги намира, когато решава да почисти мазето. Когато все пак решава да ги лъсне малко, той забелязва, че изглеждат много по-ценни, отколкото е смятал.

  След като публикува снимки на бижутата в интернет, един археолог го окуражава да извести за откритието си Австрийската агенция. Агенцията е категорична – това е едно от най-значимите откритие на средновековно съкровище в цялата история на Австрия.

  Той решава да запази съкровището, но с уговорката, че може да го отдаде под наем на някой от местните музеи.

  Съкровището на викингите

  През 2007 година, след един наистина тежък дъжд, Таге Петерсон открива две древни монети на своята ливада. След като вика местните археолози, открити са още 67 монети. Една от тях никога не е откривана преди в Швеция, докато от другата е откриван само още един екземпляр.

  Повечето от монетите са германски, английски и арабски, датиращи от 10-и и 11-и век. Някои от тях са в следствие на търговия, но други са по-скоро “откупни” пари, с които някои народи са плащали на викингите, за да не бъдат атакувани от тях.

  Откритото съкровище на викингите се е намирало на около 400 метра от място, за което се знае, че някога е било хранилище на викингите. Тези страховити воини са използвали земята като сейф – заравяли са дълбоко ценностите си, докато не са им трябвали отново.

  Самолет от Втората световна война

  През тази година 14-годишният Даниел Ром Кристиансен от Дания има задача в училище – той трябва да напише доклад за Втората световна война. И му трябва нещо интересно по темата. Неговият баща му казва на майтап, че той трябва да потърси самолета, за който има легенда, че се е разбил в полето зад техния дом. Дядото на Даниел навремето е казвал, че през 1944 година там се е разбил самолет. Никой обаче не му е вярвал.

  Даниел обаче решава да направи точно това – да потърси самолета. Той и неговият баща взимат метален детектор и започват търсенето. Изненадани са, когато той започва да издава звуци. Започват да копаят и за тяхна изненада откриват останките на самолет на около 4-6 метра дълбочина.

  Открити са хиляди части на самолета. Те откриват дори костите и личните вещи на пилота. Свързват се с властите, а датската полиция взима костите, за да им се направи проучване и да бъде уточнена идентичността на пилота. Ако те постигнат успех с това, той ще получи военно погребение в родината си Германия.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link