ное. 20, 2017
24289 Views

Купони, скандали и алкохол – 3 немирни принцеси

Автор:

Каролина фон Брауншвайг

Принцеса Каролина е съпруга на английския принц регент Джордж, който по-късно става крал Джордж IV. Взаимоотношенията им са повече от обтегнати. Още през 1795, когато се запознават, Джордж бяга от Каролина, напива се и остава пиян до деня на сватбата им, който е три дни по-късно. Само след година съвместен живот, макар че успява да им се роди дъщеря, Каролина и Джордж не могат да живеят под един покрив. Принцът прекарва остатъка от живота на съпругата си в опити да се разведе с нея, а тя от своя страна непрестанно търси начини, по които да го злепостави. И успява, носейки къси рокли, приемани за символ на скандалност, къпала се прекалено рядко, правела чести и необикновени сексуални шеги и флиртувала шумно и очевидно. В последствие обществото се отрича от нея, затова тя напуска дома си и се появява в Женева, където шокира и тамошното население с голотата си. Когато Джордж става крал, той отказва тя да бъде негова кралица. Той направил така, че от Уестминстърското абатство да ѝ бъде отказано да бъде коронясана. Каролина умира няколко месеца по-късно.

Принцеса Шарлота от Прусия

Като дете принцеса Шарлота не получава любовта, която смята, че заслужава, затова се превръща в арогантна и лицемерна жена. През 1891 тя организира скандален банкет само за избрани хора от обществото. На следващия ден обаче, всеки от поканените получил заплашително писмо, в което пишело, че всичко, което се е случило на купона, ще бъде разказано. В писмата грижовно били поставени порнографски изображения. Всъщност изнудвачът не била Шарлота, но разследването относно писмата отнело години, разрушило репутацията на един човек, друг умрял по време на дуел, а имиджът на Шарлота и отношенията ѝ с брат ѝ Кайзер Вилхелм II били опетнени завинаги.

Бързи и ипотечни кредити - creditpernik.com
Търговски обучения - myjobistosell.com

Шведската принцеса Кристина

Кристина мечтаела да бъде кралица, която да промени световната история. Кралица, чието мнение означавало много не само в страната ѝ, но в цяла Европа. След като сяда на трона обаче, тя осъзнава, че да бъдеш кралица, не е толкова забавно, колкото е очаквала. Кристина се отказва от трона и напуска страната, става католичка, започва да се облича като мъж и скъсява косата си. Кралица или не, поведението ѝ, било шокиращо. Тя ругаела като моряк, била груба и непрестанно правела пошли шеги. След време се отказва и от този си имидж, и се опитва да си върне трона отново, но безуспешно.

 

loading...
Категория:
История · Личности
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *