Още

  Мъжът, който продаде живота си в eBay

  Това е мечта, която много от нас имат – да напуснем работа, да продадем къщата и да заминем накъдето ни видят очите, единствено с паспорт в джоба и с желание за приключения. В повечето случаи обаче, реалността се изправя пред нас и ни възпира да извършим всички тези неща.

  Това обаче не се отнася за Иън Ъшър от Пърт, Австралия, който оглавява първите страници на вестниците и е включен във всички новинарски емисии, след като решава да продаде целия си живот – включително дома си, работата, автомобила и дори приятелите си, в eBay.

  Съкрушеният Иън се решава на тази драстична стъпка, когато съпругата му го напуска – само 6 години след като са се преместили от Англия в Австралия.

  През 2008 година Ъшър се сбогува с приятелите си и напуска дома си в Пърт. Той взема със себе си само списък със 100 неща, които иска да направи в рамките на 100 седмици.

  След четири години, 48-годишният тогава Ъшър живее на Карибите и открива любовта отново. По пътя към промяната той посещава няколко държави, докато постига целите от списъка си, които включват тичане с биковете в Испания, гмуркане с акули в клетка в Южна Африка, среща с Ричард Брансън, флиртове, управляване на самолет и скачане с парашут без дрехи.

  Изучаването на френски, влизането в клуба „Mile High” и участието в холивудска продукция също са постигнати от Ъшър, като той описва това време като „най-невероятните две години“ от живота му.

  Освен всичко друго, мисията на Ъшър оказва положително влияние и на околните – той дарява 10 000 долара за благотворителност и създава уебсайт в подкрепа на онези, които точно като него, се чувстват „огорчени“ от живота. По време на пътуванията си той поддържа блог и дори успява да издаде книгата „A Life Sold”, която е посветена на целите в живота му и постигането им.

  С последните пари от продажбата на къщата си в Австралия, той успява да купи 2.2 акра земя на Бокас Дел Торо в Панама и прекарва няколко месеца в изграждане на къща. Той споделя, че се насочил към Панама случайно, след като търсел в интернет евтино място за живеене.

  Поглеждайки назад към всичко, което успява да направи, Ъшър казва, че не съжалява и споделя, че се радва страшно много на подкрепата, дадена му от всички, които среща по време на голямото си пътуване. Що се отнася до бъдещето, Ъшър споделя, че то е загадка както за всички в обкръжението му, така и за самия него.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link