Още

  Наистина ли инжектират банани с ХИВ?

  В социалните мрежи напоследък се появиха множество предупреждения със снимки на бабани, които били инжектирани с ХИВ-позитивна кръв. Дори Световната здравна организация била открила повече от 2 милиона заразени банана в различни части на Южна Америка. Подобни слухове има и за портокали с кръв.

  Истина ли е това и въобще възможно ли е?

  Наистина ли инжектират банани с ХИВ?

  Единственият начин да се заразите с ХИВ вирусът чрез храна е, ако тя преди това е била сдъвкана от ХИВ-позитивен и дори тогава вероятността е нищожна. Вирусът не оцелява дълго извън тялото. Не можете да се заразите с него от храна, пипана от болен човек, дори по нея да има следи от кръв или други телесни течности. Когато бъде изложен на въздуха, висока температура или стомашните киселини, вирусът умира. Освен това, представете си колко кръв би била нужна, аз да се инжектира в толкова много плодове.

  Ако на снимките не виждаме банани с кръв, тогава какво? Най-вероятно тези плодове са нападнати от някакъв вид гъба – вероятно същата, която унищожава милиони банани всяка година и всъщност е доста голям, но съвсем различен проблем.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link