Още

  Най-глупавите престъпници – част 2

  Не само в анекдотите се разказва за глупави престъпници. Оказва се, че и в реалния живот има не по-малко глупави хора. Как иначе да се нарече постъпката на Макси Сопо, който решил да се скрие с откраднатите пари, но започнал да се хвали във Фейсбук къде се намира, като в същото време бил прибавил полицейското управление в приятелите си. Или пък да избягаш от затвор, но да обявиш в социалната мрежа града в който се криеш и къде работиш.

  Най-глупавите престъпници – част 1

  Продължаваме с разказите за най-глупавите престъпници: 

  Дразнил  ченгета

  Когато 24-годишният Камерън Кокс от Флорида бил обвинен за грабеж и измама, той реши да си играе с полицията. Публикувал плакат на филма „Хвани ме, ако можеш“ с подписа: „Ей, задръстеняци. Нека се забавляваме, хаха.” Полицията бързо го арестувала, а след това публикува снимката от участъка във Фейсбук с думите: „Може би след освобождаването му ще си я сложи за аватар.“

  Хвалел се с похожденията си, докато се криел от властите

  Това е Макси Сопо, на 26 години. Той открил уязвимости в системите на няколко банки в Сиатъл, извлякъл от тях 200 хиляди долара, и решил да се скрие в курорта Канкун. Но възможно ли е да отидеш на почивка и да не се похвалиш със снимки в социалните мрежи? Така Сопо редовно показвал във Фейсбук снимки от плажове и нощни клубове и пишел, че „се установява в рая“ и „се влюбва в това място“.

  За съжаление, американецът забравил, че е добавил към  приятелите си и полицейското управление. Той бил арестуван, обвинен в измама и осъден на 33 месеца затвор.

  Грубо тролил хора в Интернет 

  41-годишният Дарън Бъртън, съпруг и баща, е откривал във Фейсбук профили на убити деца и под измислени имена оставял коментари като „Гори в ада“ . Кореспондентите на Би Би Си проследили самоличността на мъжа и го попитали дали  разбира как семействата на починалите са се почувствали от действията му. Бъртън отговорил: „Да, знам. ”.

  Това интервю попаднало в разследването на Би Би Си на интернет тролове, а публикацията разкрила истинското му име и адрес. Профилът на Бъртън във Фейсбук бил изпълнен със заплахи и проклятия, а човекът изтрил своя акаунт.

  Избягал от затвора и обявил местоположението си

  Крис Крего от Ню Йорк бил арестуван за бой в бар. Мъжът избягал и не се явил пред съда, след което полицията издала заповед за ареста му. Крего не успял да се скрие за дълго, защото на страницата си във Фейсбук той посочил, че е в град Терре-Хот и публикувал снимка от салона за татуировки, където  работи. И за  по-голямо удобство, той посочил работния си график. Излишно е да казваме, че татуировчика бил намерен и арестуван.

  Позирал с откраднато

  19-годишният Родни Найт от Вашингтон проникнал в дома на журналиста от „Вашингтон пост“ Марк Фишър и откраднал палтото на репортера, лаптопа на сина му и малко пари от бюрото му. Преди да напусне, Найт влязъл във Фейсбук от профила на Фишър-младши и публикувал снимка с откраднатото. Благодарение на този необясним жест полицията само след няколко дни намерила разбойника и го арестува.

  В съда Найт призна, че извършва грабежи и носи оръжие без лиценз. Един полицай го нарекъл най-глупавия престъпник, който някога е виждал.

  Разказал как е ограбил банка 

  23-годишният Джеси Хиполит ограбил три банкови клона за три месеца. Преди първия удар написал във Фейсбук: „Ще стана богат!“ И „Кражбата е печеливша“. Няколко седмици по-късно, Иполит преименувал профила в чест на банковия разбойник Уили Сътън, с коментар „Ами ако всички сме уморени от рецесията и започваме да ограбваме банките?“. Престъпникът се снимал с пачки банкноти, облечен в същия суитчър, с който правил обирите. Човекът е бил открит от ФБР и обвинен  в още 16 грабежа.

  Опитала да продаде децата си

  22-годишната Мисти Ванхорн от Оклахома се опитала да продаде  децата си във Фейсбук: две годишно и десет месечно. Тя смятала да спечели 4000 долара за двете за да   плати дълг  на приятеля си.

  Когато майката на двете деца се свързала с „потенциалния клиент“ от Арканзас в социалната мрежа, той съобщил на полицията. Американката била арестувана по обвинение за трафик на деца, а децата били изпратени в държавна институция.

  Заплашил с детето си заради лайкове

  Най-идиотското поведение в тази компилация е демонстрирано от един алжирец. Той държал едногодишно  си дете за  тениската пред прозорец на 15-ия етаж, т.е. на височина 45 метра. С другата ръка любящият баща направил селфи и го публикувал във Фейсбук с коментар „1000 харесвания, или ще го пусна“.

  Алжирецът бързо бил намерен и арестуван за злоупотреба с деца. Той настоявал за милост, но е осъден на две години затвор.

  Най-глупавите престъпници – част 1

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови