Още

  Най-глупавите престъпници – част 1

  Социалните мрежи си имат предимства и недостатъци. Те помагат лесно да се поддържа връзка с далечни роднини, училищни приятели и познати. Дават възможност да изразявайте мнението си и да откривате нови приятели. Да, те могат да бъдат пристрастяващи, но същото важи и за всички други неща – от телевизионния сериал до работата.

  От друга страна, за непредпазливите и глупави хора, социалните мрежи могат да бъдат изключително опасни. В мрежата може да добие популярност лична информация, да станат интриги и да излязат на показ неща, които да навредят по някакъв начин. Увлечени да споделят, хората не разбират, че могат да се дискредитират  пред институции,  колеги или потенциален работодател. Най-нелепо е, когато хората, които нарушават закона, спонтанно решат да се похвалят с това.

  Най-глупавите престъпници – част 2

  Източих гориво от полицейска кола

  22-годишният Майкъл Бейкър от Кентъки публикувал във Фейсбук тази снимка от полицейския участък на Дженкинс. Тя бързо се разпространила сред жителите на града, Бейкър бил арестуван и прекарал нощта в затвора.

  Снимал се с пари от търговия с наркотици 

  Обикновено наркодилърите правят всичко, за да запазят таен източника си на приходи. Но 33-годишният продавач на хероин и кокаин от Лондон решил да се  хвали с пачки пари в Инстаграм. Той подписал снимката с двусмислен цитат на американския рапър „Notorious B.I.G“, осъден за трафик на наркотици.

  Търговецът бил арестуван и в къщата му полицията открила почти 8 милиона долара в брой, както и кокаин и хероин за 85 000 долара. В телефонът му намерили доказателства за комуникация с други търговци от южната част на Лондон. Заради своята суета и глупост, дилърът на наркотици понесъл наказанието си и бил осъден на шест години и осем месеца затвор.

  С бира зад волана

  Уитни Бил от Флорида заснела на видео  пътуването си до Перископ. Споделила във видеото, че е „дяволски пияна“ и няма представа къде се намира. Тя също така признала, че е нарушила правилата и шофира със спусната седалка. Зрителите призовали полицията, а американката била арестувана. За шофиране в нетрезво състояние била изпратена в окръжния затвор.

  Кадър с откраднати пари 

  18-годишният Исая Кътлър от Питсбърг и неговите неназовани приятели, на възраст от 14 до 17 години, ограбили местен магазин. Те откраднали пари, бонбони, цигари и кецове на Майкъл Джордан, общо за повече от 8 000 долара. Биха могли успешно да избягат, ако Кътлър не се изфукал с пари на снимка във Фейсбук час след кражбата. Освен това всичките тези откраднати пари и стоки, озадачили родителите на децата.

  Роднините на едно от момчетата видели снимката в социалната мрежа и се обадили в полицията. Тийнейджърите се явили в съда за непълнолетни и след това ги пуснали при родителите. Кътър бил обвинен в кражба.

  Подиграл се на атлетите от фитнес зала

  Австралиец публикувал снимки на редовни посетители във фитнес залата  с обидни коментари. В мрежата  намерили личните данни на младежа, обадили се на майка му, а след това и на управителя на салона.

  Майката ограничила тролчето си с джобните му, а собственикът на залата му забранил да я посещава.

  Похвалил се, че е пиян зад волана

  Друг пиян шофьор е 18-годишният Джейкъб Кокс-Браун, който случайно ударил чужда кола. Това събитие го вдъхновило да напише във Фейсбук:  “Бях пиян за волана … Както обикновено. Извинявам се на човека, чиято кола съм повредил. Съжалявам.

  Оказа се, че местните полицейски служители ползват социалните мрежи. Кокс-Браун бил арестуван и обвинен за две нарушения наведнъж. Не било възможно обаче да го накажат: Споделеното във фейсбук не се приело за доказателство.

  Хвърлил седалка от движещ се влак

  Няколко ученици от Сидни пътували с влак, скучаели и търсели развлечения. На един му хрумнало, че ще е забавно да се счупят седалките на влака и да ги хвърлят по автомобилите, движещи се по оживена магистрала. Глупавите  австралийците записани на видео подвига си и публикували във Фейсбук. Във видеото се чува един от тийнейджърите да казва: „Пич, ти удари тази проклета кола, това  влиза в новините!“

  Видеото видяла майката на едно от момчетата и го завела в полицията. Приятелите били осъдени на пет години затвор.

  Най-глупавите престъпници – част 2

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link