Още

  Най-големите откраднати неща

  baner stolen

  Крадците са от дете, което краде близалка от местния магазин, до група мъже в смокинги, които извършват обир на казино.

  Но има и едни други крадци, които мислят малко по-мащабно от останалите. Всъщност прекалено мащабно. Вижте какви неща са се опитвали да крадат.

  1300 килограмова камбана

  1bigsteals

  Колко често като отидете в църква и чуете камбанения звън си мислите „Искам и аз!”. Едни момчета явно са си го помислили.

  Представете си колко изненадани били будистките монаси в храма Такома, Вашингтон, когато забелязали, че огромната камбана липсва. Особено имайки предвид, че тежала 1300 кг!

  Експерти (разбирайте локалната полиция) вадят теории, че освен ако крадците не са притежавали супер сили, ще са им били нужни кран и камион. Бихте си помислили, че на такова тихо и спокойно място все някой ще чуе нещо, но никой нито е чул, нито видял.

  Монасите казват, че камбаната, изработена във Виетнам, била толкова ценна, че дори не могат да пресметнат стойността и. Това сигурно ги ядосва още повече, като осъзнават, че крадците вероятно ще я продадат за жълти стотинки. Това повдига въпросът какво са смятали да правят крадците с камбаната щом я откраднат. Във всяка заложна къща или двор за скрап със сигурност няма само да ви изгледат странно, когато довлачите огромното чудо до вратата.

  Оказва се, че не са имали план. Монасите си връщат камбаната година по-късно, когато някакъв идиот се опитал да я продаде на друг  за $500. Купувачът веднага изтичал в полицията.

  Плаж

   2bigsteals

  През Юли 2007г. хора се разхождали по плажа, докато изведнъж плаж вече нямало. След като скрили тревата, уведомили полицията, че цял плаж е откраднат.

  Около 800 метра от него били изчезнали и никой не знае къде, нито кой го е взел. Била отхвърлена версията природата да е виновна. Полицията смята, че около 500 камиона са били натоварени с пясък и закарани на друго място на острова. Не знаят къде, нито  кой и защо го е взел. Като се замислим…  пич, продаващ къщи с надписа „Вече и с плаж!” би бил основният заподозрян.

  Танк

  3bigsteals

  През 1995г. всичко беше просто. Терористи не се криеха  под всеки камък, а ако си носиш повечко шампоан на самолета, нямаше да ти правят цялостно претърсване. По онези времена, ако да кажем искахте да заемете танк от някоя военна база, можеше просто да си влезете. Всеки разчиташе на честността.

  Не ни ли вярвате? Питайте Шон Нилсън. Той бил обикновен човек, чийто живот малко се усложнил, когато се опитал да съди Сан Диего, също и една болница и се опитал да направи минно поле в задния си двор. Като човек с нетрадиционно мислене, Шон решил да открадне 57 тонен М6- Patton танк от близката база на националната гвардия.

  Оказва се, че не ви трябват ключове за да подкарате танк. И да – люкът бил заключен, но полицията смята, че е използвал лост за да разбие три танка преди да открие такъв, който да запали.

  Вече прекалено късно, пазач забелязал някой, нали знаете, да краде танк. Понеже пазачът бил смела душа, направил единственото, което обучението и заплатата му позволявали – обадил се на друг.

  Междувременно, Нилсън подкарал новото си возило из предградията на Калифорния; мажейки коли, мантинели и стълбове, минавайки покрай безброй шофьори, който го питали откъде могат и те да си купят такова нещо.
  [pro-player width=’425′ height=’344′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=dDYU-uKo1N8[/pro-player]

  Как се спира танк в такава ситуация? Никак. Последвалото 23 минутно преследване приключило когато Нелсън заклещил танка в мантинела на магистралата. Когато спрели да зяпат с отворена уста въпросния танк, полицаите скочили върху машината, отворили люка и застреляли Шон.

  Мост

  4bigsteals

  Някой да ви е казвал „Ако щеш вярвай, имам мост, който искам да ти продам!”. Внимавайте ако това стане в Русия.

  Мостът в Кабаровск, Русия бил открадната за една нощ. Точно така, 12 метровият стоманен мост, по който минавал влак, бил откраднат за една нощ без никой да забележи.

  Това сигурно е най-невероятната история тип „Познай какво правих снощи като се напих”.  Местната полиция смята, че група крадци са демонтирали моста за да го продадат на скрап.

  Най-лошото е, че групата вероятно са серийни крадци на мостове.  Други два моста били откраднати по-рано същата година. Извършителите всъщност са намерили някой, който да си затвори очите и да купи частите, които ясно си личат, че са от мост. („Аз… ами… намерих ги в реката.”)

  Още повече, че мотористи не съобщили нищо когато спрели и фаровете им разкрили наполовина липсващ мост и група момчета с горелки и чукове, които разнасяли големи парчета метал и се кикотели.

  Църква

   5bigsteals

  Цяла църква била открадната в … познайте къде. Русия, естествено. Според рапортите, местен бизнесмен предложил на селяните по 4 цента на тухла за църквата. Според нас просто е имал предвид, че дава много пари за църквата, но си представете изненадата, когато  една сутрин е отворил вратата, а пред къщата му стоели стотици селяни, напълнили ръцете си с тухли.

  Кражбата продължила по-малко от месец, а властите смятат, че въпросните тухли са били предназначени за други местни сгради, които се смятат за прокълнати. Те дори обявили награда за връщането на църквата.
   

  Пълен нефтен танкер

  6bigsteals

  Докато сомалийските пирати отвличат танкерите за откупи, други пък просто ги крадат.

  Танкерът MV Asterious бил закотвен на нефтено поле в Гана и охраняван от нигерийската армия. Според нас има две неща – първо: нигерийската армия явно не е толкова внушителна и второ: екипажът на кораба е бил от Русия. Корабът бил собственост на две компании, който се обвинявали взаимно, когато очевидно руснаците са виновни.

  MV Asterious така и не бил намерен, нямало и заподозрени. По-късно същата година още два танкера били откраднати през нощта. Единият от тях – MV Jimoh, бил открит пребоядисан.  Въпреки, че това върши работа при колите (поне в света на Grand Theft Auto), дълбоко се съмняваме да има същия ефект и при корабите.

  Емпайър стейд билдинг

  7bigsteals

  Точно така – сградата била открадната и това отнело само 90 минути. Крадците били Ню Йорк Дейли Нюз. Чрез фалшификация на документи, новинарската агенция успяла да си извади всичко необходимо за да убеди градския регистър на Ню Йорк да прехвърли сградата на Nelots Properties, LLC. (Nelots на обратно е Stolen – откраднат). Не сте го забелязали? Не се тревожете – служителите от регистъра също.

  Знаете ли какво друго не са забелязали? Някои от важните имена в документите, като например нотариусът, който бил Фей Рей (звездата от Кинг Конг), както и Уили Сътън (известен банков обирджия).

  Фалшификацията е извършена за да се привлече вниманието към слабите места в системата, които не изискват от служителите да проверяват информацията. В статията се споменава действителен случай на кражба на къща, където крадците ипотекират къщата и оставят истинските собственици да плащат хиляди долари.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови