Още

  Подводните руини в Йонагуни

  baner yonaguni

  Йонагуни е символ на японската култура. Разположен на 110 километра отвъд източния бряг на Тайван,  островът удивлява с неравната си и планинска брегова линия. Този остров с размери 4 на 10 км има освежаващо недокосната атмосфера, неповлияна от съвременността. Населението е малко, най-вече японци, които биха ви посрещнали много топло и радостно. Островът е известен с природата си, която предлага на туристите безброй възможности за приключения.

  Yonaguni1

  Истинската атракция са подводните руини, които може да откриете на южния бряг. Артифакт, направен от солидни скални плочи, с размери 100х50х25 метра. Датира от преди 8000 години, която е изключително рано за технологията, с която са изработени скалите. Има различни теории за произхода на структурата.

  Някои смятат, че тези руини са останките от изчезналия континент на Му, а други археолози, че са се образували при необясними геологични процеси.

  Yonaguni3

  Този невероятен мегалит е открит случайно от гмуркач през 1995г, който преминал разрешената граница за гмуркане на брега Окинава. Човекът бил поразен, когато открил огромната структура на морското дъно, покрита с корали. Снимките предизвикали огромна сензация след публикуването им в големите японски вестници.  След това различни екипи разглеждат откритието и скоро откриват следи от други древни подземни цивилизации.

  Интересното при масивната конструкция е, че има арки, направени от красиво оформени каменни блокове, чийто архитектурен стил напомня на този при цивилизацията на инките.

   Yonaguni5

  Спорът дали са направени от човека или са дело на природата, приключва когато геолозите потвърждават изкуствения произход на руините. Някои смятат, че останките от потъналата цивилизация датират от преди 10 000, тоест още преди зараждането на египетската, въпреки че историците оспорват това.

  Освен руините, остров Йонагуни предлага много други интересни места за ентусиастите. Винаги можете да видите струпвания на риби чук по време на зимните гмуркания. Голямата китова акула също е атракция, като се има предвид, че почти не са останали места по света, където да можете да я видите. Гмуркачи, интересуващи се от археология обичат да посещават хилядите пещери и скални структури, които се разпростират по южната брегова линия на острова.

  Yonaguni6

   

  Пътуването до Йонагуни може да се окаже трудно предизвикателство. Самолетните полети и фериботите непрекъснато се отменят заради лошите климатични условия. Само 1-2 полета от Ишигаки на ден кацат на малкото летище в Йонагуни. Можете да стигнете до там и с кораб в сряда и събота. Щом стигнете, ще се изправите пред множество предизвикателства по време на това вълнуващо подводно изживяване.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови