ян. 19, 2015
32699 Views

Най-изумителните структури, които са построени тайно

Автор:

Хората градят изумителни неща. Ще се изненадате обаче да научите, че има забележителни структури, изградени под носовете ни. Но защо някой ще строи толкова внушителни неща и ще ги пази в тайна? Оказва се, че им доста причини за това.

Катакомбите на д-р Дайър

7. Катакомбите на д-р Дайър

През септември 1924г, един камион, каращ по път във Вашингтон, внезапно затънал в земята. При по-близък оглед, работници открили входа към сложна плетеница от тунели с височина 2м и стени, облицовани с бял емайл – доста скъп материал за онова време. В продължение на дни вестниците спекулирали кой може да е построил този загадъчен подземен лабиринт. Дали не са били шпиони от Първата световна война? Войници от Конфедерацията? Луди учени?

Д-р Харисън Дайър, ентомолог и експерт по комарите в Смитсоновия институт, оставил спекулациите да продължат още няколко дни – вероятно потърквайки ръце и смеейки се налудничаво – след което признал, че собственоръчно е изградил катакомбите.

Първият признак, че казвал истината бил фактът, че тунелът започвал от задния двор на бившия му дом. Но идеята, че всичко това е работа на сам човек звучала невъзможно. Тунелите се простирали на стотици метри и достигали дълбочина от почти 10м. Дайър не само направил всичко сам, но и успял да запази проекта в тайна. Той започнал работа по тунелите през 1906г и продължил докато не се преместил в друга къща през 1916г. Сам изкопал и изнесъл всичката пръст. В кофи.

Когато хората започнали да приемат факта, че един човек наистина е направил тунелите, вероятно е било проведено доста подробно търсене за погребани хора в тях. Щом се оказало, че долу няма нищо, властите били принудени да приемат факта, че си имат работа с най-отегчения човек на планетата.

„Направих го за разнообразие. Копаенето на тунели след работа ми е хоби. Няма нищо мистериозно в това.“ – признал си доктора.

И не, не е спрял до там. След като се преместил да живее на друго място, Дайър и там започнал да копае тунели, този път с бетонни стени, каменни стълбища и електрическо осветление.

loading...

1 2 3 4 5 6 7

Категория:
История
loading...

Comments to Най-изумителните структури, които са построени тайно

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *