Още

  Най-изумителните структури, които са построени тайно

  Хората градят изумителни неща. Ще се изненадате обаче да научите, че има забележителни структури, изградени под носовете ни. Но защо някой ще строи толкова внушителни неща и ще ги пази в тайна? Оказва се, че им доста причини за това.

  Катакомбите на д-р Дайър

  7. Катакомбите на д-р Дайър

  През септември 1924г, един камион, каращ по път във Вашингтон, внезапно затънал в земята. При по-близък оглед, работници открили входа към сложна плетеница от тунели с височина 2м и стени, облицовани с бял емайл – доста скъп материал за онова време. В продължение на дни вестниците спекулирали кой може да е построил този загадъчен подземен лабиринт. Дали не са били шпиони от Първата световна война? Войници от Конфедерацията? Луди учени?

  Д-р Харисън Дайър, ентомолог и експерт по комарите в Смитсоновия институт, оставил спекулациите да продължат още няколко дни – вероятно потърквайки ръце и смеейки се налудничаво – след което признал, че собственоръчно е изградил катакомбите.

  Първият признак, че казвал истината бил фактът, че тунелът започвал от задния двор на бившия му дом. Но идеята, че всичко това е работа на сам човек звучала невъзможно. Тунелите се простирали на стотици метри и достигали дълбочина от почти 10м. Дайър не само направил всичко сам, но и успял да запази проекта в тайна. Той започнал работа по тунелите през 1906г и продължил докато не се преместил в друга къща през 1916г. Сам изкопал и изнесъл всичката пръст. В кофи.

  Когато хората започнали да приемат факта, че един човек наистина е направил тунелите, вероятно е било проведено доста подробно търсене за погребани хора в тях. Щом се оказало, че долу няма нищо, властите били принудени да приемат факта, че си имат работа с най-отегчения човек на планетата.

  „Направих го за разнообразие. Копаенето на тунели след работа ми е хоби. Няма нищо мистериозно в това.“ – признал си доктора.

  И не, не е спрял до там. След като се преместил да живее на друго място, Дайър и там започнал да копае тунели, този път с бетонни стени, каменни стълбища и електрическо осветление.

  Още публикации

  Коментари

  1. Фалос идва от гръцки: φαλλóς (phallos или phallus), което в превод означава еректирал мъжки полов член.

   От wikipedia

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link