Още

  Най-младата майка в света

  Лина Медина е родена в Перу през 1933 година в семейството на бижутер. Когато момичето било на пет години, разтревожените й родители я завели в болница. По това време тя имала доста голям корем и лекарите се страхували, че момичето има тумор. Месец и половина по-късно, на 14 май 1939 г., с помощта на цезарово сечение, Лина родила син. Момчето било напълно здраво и тежало 2,7 кг. Кръстили го лекаря, който го изродил – Херардо.

  По време на операцията, лекарят обърнал внимание на факта, че въпреки че Лина е била само на пет години, нейните полови органи са били напълно развити като на възрастна жена. Първите месечни цикли на Лина започнали, когато тя е била само на две години (според друга версия – само на 8 месеца), а на тригодишна възраст месечните й цикли били редовни.

  Лина била диагностицирана с рядко състояние, наречено „преждевременен пубертет“. Момчето отгледали родителите й и до десет годишна възраст то израснало с пълната увереност, че Лина е неговата сестра.

  Всеки се интересувал от един въпрос: кой бил негодникът, от когото заченала малката? Първият заподозрян, разбира се, бил бащата на Лина. Полицията незабавно го задържала, но трябвало да го пуснат заради липсата на доказателства.

  Лина мълчала. Не казала нищо за това кой би могъл да бъде баща на детето й и какво се е случило с нея. Тя мълчала през целия си живот и името на бащата, както и обстоятелствата, така й останали неясни. Съществува подозрение, че в селото, където е родена Лина, имало празненства, които завършвали с оргии. Вероятно в една от тези оргии са включили момичето.

  Доктор Херардо Лосада се чувствал отговорен за малката си пациентка. Той й дал образование, а по-късно тя започнала работа като секретарка в клиниката му. Херардо също помогнал на сина на Лина да отиде да учи в гимназия. За съжаление, първият й син умира млад, той живее само до четиридесет години. Умира от рак на костния мозък. Няколко години преди смъртта му, Лина родила втори син и се омъжила за мъж на име Раул Хурад. Малко се знае за нея и за по-нататъшния й живот. Живеела със съпруга си в бедния квартал на столицата Перу, това е всичко, което се знае за нея. Имало подозрения, че цялата история е фалшива, но са съхранени документи и снимки на Лина. Тя никога не давала интервюта и винаги отказвала да се срещне с журналисти.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link