Още

  NASA показа космически кораб за евакуация

  Нивото на световния океан се покачва, пустините се разширяват, котките и кучетата стават приятели, а семейство Кардашян не одобрява гаджето на Клоуи. Всичко отива по дяволите. Но за щастие, NASA, хората които изобретиха сладоледа без сметана за астронавти и чудото наречено велкро, разполагат с резервен план. Може и да ни бъде тъжно да се сбогуваме с планетата, но новото ни возило изглежда супер.

  NASA показа космически кораб за евакуация

  Оказва се, че д-р Харолд Уайт е намерил време в натоварения си график и за момент е спрял да се занимава с плазмени двигатели или каквото там прави. Той се събрал с 3D художник и дизайнерът на космически кораби Марк Рейдмейкър, за да ни покаже как би изглеждал междузвездния космически кораб на NASA.

  Д-р Уайт е известен с твърденията си, че пътуването с по-голяма от светлинната скорост е възможно. Според него, двигателят на Алкубиер, кръстен на мексикански теоретичен физик със същото име, би позволил огъване на пространствено-времевия континуум и изминаване на огромни разстояния почти мигновено.

  NASA показа космически кораб за евакуация

  Въпросът е, как можем да направим това без да разгневим духа на Алберт Айнщайн?

  Двигателят често е наричан уорп двигател и не е изненадващо, че NASA са кръстили своя въображаем космически кораб IXS Ентърпрайз.

  В „Стар Трек 4“, екипажът на Ентърпрайз успява да задигне клингонски космически кораб, да обиколи слънцето супер бързо, да се върне в миналото, за да победи извънземните и да спаси изчезнал вид. Като оставим настрана факта, че този нов космически кораб засега е само блян в очите на създателя си, помислете си само колко страхотно би било да има наистина Ентърпрайз.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link