Още

  Топ 10 най-богати престъпници в историята

  Тези престъпници показват, че понякога, ако искате да преуспеете, най-лесно е да действате извън закона. Но накрая (почти) винаги ще ви хванат.

  10. Джоузеф Кенеди ($400 милиона)

  Топ 10 най-богати престъпници в историята

  Бащата на Джон Ф. Кенеди бил безобидно изглеждащият патриарх на една от най-влиятелните фамилии в Америка. Имал големи връзки с контрабандистите на алкохол, които изкарвали милиони по време на Сухия режим – а според някои, дори самият той бил такъв.

  Смята се, че Джоузеф Кенеди е въртял бизнес с гангстера Франк Кастело, главата на Ла коза ностра в Ню Йорк. Двамата внасяли алкохол в страната, който лесно продавали след Първата световна война. Кенеди не само печелил стотици милиони от нелегалния бизнес, но също така натопил един от своите конкуренти за изнасилване, за да придобие бизнеса му (да не споменаваме, че бил антисемит и поддръжник на Хитлер, с който на два пъти се опитал да се срещне лично).

  Неговото състояние днес се изчислява на $4-5 милиарда приравнено към инфлацията, а през 1957г е обявен за един от най-богатите хора в Америка от списание Fortune. Едва ли е щяло да бъде разумно за фамилия Кенеди да се отрече напълно от него.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link