сеп. 11, 2017
7928 Views

Невероятната история на близнаците разделени при раждане, които имат еднакви съдби

Автор:

За разлика от повечето близнаци, Джим Спрингър и Джим Луис имат еднакво първо име, а не фамилия. Двамата братя са разделени при раждането и са осиновени от различни семейства, но по случайност или не, техните нови родители ги кръщават еднакво – с името Джим.

И така започват техните паралелни животи. Спрингър и Луис споделят не само генетичен код и първи имена, но малко или много имат почти еднакви съдби в продължение на 39 години, когато се срещат отново.

Израствайки в различни домове и семейства, двамата имали много малко информация за другия си брат. Майката на Спрингър му казала, че братът му близнак е починал, а Луис знаел толкова малко за Спрингър, че нямал желание да го търси и да се срещне с него.

Всичко това обаче се променя през 1977 година, когато Луис, тогава на 37-годишна възраст, решава все пак да потърси брат си. Той открива името му в документи, пазени в съда и двамата първоначално разговарят по телефона. Те решават да се видят и по-късно споделят, че това е бил най-важният ден в животите им.

Щом започнали да разговарят и да споделят всичко, което им се е случило през годините, те открили невероятните прилики, които имали помежду си. И двамата са осиновени от семейства, живеещи в Охайо и отраснали на разстояние от 73 километра един от друг. Като деца и двамата имали куче, наречено Той. И Спрингър и Луис са били женени два пъти – първо за жена на име Линда, а след това за жена на име Бети. И двамата имат деца, включително син, когото са кръстили Джеймс Алън. И двамата живеели в крайната къща на улицата си. И двамата били пушачи, обичали да пият бира, занимавали се с дърводелство през свободното си време, карали Шевролети и били полицейски шерифи в различни полицейски управления на Охайо.

Братята близнаци се оказали перфектните кандидати за проучване, изследващо личностното поведение, ръководено от д-р Томас Бучард от Университета в Минесота. При един от тестовете братята дали еднакви отговори на почти всички въпроси и д-р Бучард споделил учудването си, казвайки че изглежда така, сякаш двата теста за правени от един и същ човек два пъти. Тестовете им за начина на работа на мозъка също били идентични, както и медицинските им картони, описващи заболяванията им през годините.

За външните хора животите на братята Джим, както ги наричат сега, са като че ли живот на един и същ човек. Въпреки това, Луис отбелязва, че въпреки всичко, между тях двамата има известни различия. „Разликите между мен и Джим са като разликите между това да живееш в града и на село“ – споделя единият от братята.

loading...
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *