фев. 9, 2019
2754 Views

Новият невъзможен бургер е толкова вкусен, че тялото не може да го различи от истинския

Автор:

Чували ли сте за „невъзможния бургер“? Широко считан е за най-добрият вегетариански хамбургер за хора, които искат най-близкото до истинското, но без месо.

Той е огромен хит в Америка и се предлага в ресторанти из цялата страна. Създателите му скоро разкриха пред света новата версия на бургера на годишното международно изложение за потребителска електроника в Лас Вегас. Всъщност това е първият хранителен продукт, който се показва на изложението и е „оставил тълпата потресена от миризмата, текстурата, вкуса и цвета – всичките като на истински бургер“.

Невъзможният бургер 2.0 е толкова близък до истинския, че буквално е разболял една от жените критици на вегетарианска храна, тъй като първичният ум е казвал на тялото, че яде месо, макар съзнателно да е знаела, че храната е растителна.

„Имам доста здрав стомах. Обичам стръмните влакчета. От виртуалната реалност никога не ми прилошава.“ – разказва Джоан Солсман, отбелязвайки факта, че е вегетарианка от 10 години.

Солсман е изпробвала бургера под формата на псевдо татарски бифтек и разкрива, че дори местният главен готвач не е могъл да направи разлика с животинския стек, освен че във вкусът му се усеща по-малко желязо. Дотук добре. Тогава Солсман прави първата си хапка от невъзможния бургер 2.0.

„Стомахът ми започна да се противи на това, което влиза в устата ми. Измърморих, че не съм вкусвала телешко от над 10 години, надявайки се да прикрия отвращението си. Най-доброто обаче беше истинският хамбургер – с мека питка, сос, резен лук, свежа маруля и домат. Вкусът беше невероятен, защото беше като на истински хамбургер с месо.“

Също като развиващата се индустрия на отглежданото в лаборатория месо, серията продукти Impossible (невъзможни) предлага все по-добра алтернатива, която е много повече от просто вкусен вариант за онези, които вече са избрали вегетарианството.

Все пак, намаляването на консумацията ни на месо – и евентуално елиминирането на нуждата от ферми за добитък – е чудесно за природата, ограничава разпространението на вируси, а не на последно място – добра новина за животните, които не убиваме.

Ако можем да направим това, докато се наслаждаваме на бургер, който е толкова вкусен, че обърква съзнанието, още по-добре.

И ако си мислите, че това е нещо специално, само почакайте. Основателят на Impossible, Пат Браун, обяви че следващата голяма премиера на компанията ще бъде веганска пържола.

loading...
Категория:
Любопитно · Човекът
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *