Още

  Новият невъзможен бургер е толкова вкусен, че тялото не може да го различи от истинския

  Чували ли сте за „невъзможния бургер“? Широко считан е за най-добрият вегетариански хамбургер за хора, които искат най-близкото до истинското, но без месо.

  Той е огромен хит в Америка и се предлага в ресторанти из цялата страна. Създателите му скоро разкриха пред света новата версия на бургера на годишното международно изложение за потребителска електроника в Лас Вегас. Всъщност това е първият хранителен продукт, който се показва на изложението и е „оставил тълпата потресена от миризмата, текстурата, вкуса и цвета – всичките като на истински бургер“.

  Невъзможният бургер 2.0 е толкова близък до истинския, че буквално е разболял една от жените критици на вегетарианска храна, тъй като първичният ум е казвал на тялото, че яде месо, макар съзнателно да е знаела, че храната е растителна.

  „Имам доста здрав стомах. Обичам стръмните влакчета. От виртуалната реалност никога не ми прилошава.“ – разказва Джоан Солсман, отбелязвайки факта, че е вегетарианка от 10 години.

  Солсман е изпробвала бургера под формата на псевдо татарски бифтек и разкрива, че дори местният главен готвач не е могъл да направи разлика с животинския стек, освен че във вкусът му се усеща по-малко желязо. Дотук добре. Тогава Солсман прави първата си хапка от невъзможния бургер 2.0.

  „Стомахът ми започна да се противи на това, което влиза в устата ми. Измърморих, че не съм вкусвала телешко от над 10 години, надявайки се да прикрия отвращението си. Най-доброто обаче беше истинският хамбургер – с мека питка, сос, резен лук, свежа маруля и домат. Вкусът беше невероятен, защото беше като на истински хамбургер с месо.“

  Също като развиващата се индустрия на отглежданото в лаборатория месо, серията продукти Impossible (невъзможни) предлага все по-добра алтернатива, която е много повече от просто вкусен вариант за онези, които вече са избрали вегетарианството.

  Все пак, намаляването на консумацията ни на месо – и евентуално елиминирането на нуждата от ферми за добитък – е чудесно за природата, ограничава разпространението на вируси, а не на последно място – добра новина за животните, които не убиваме.

  Ако можем да направим това, докато се наслаждаваме на бургер, който е толкова вкусен, че обърква съзнанието, още по-добре.

  И ако си мислите, че това е нещо специално, само почакайте. Основателят на Impossible, Пат Браун, обяви че следващата голяма премиера на компанията ще бъде веганска пържола.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link