Още

  Още 8 от най-важни събития, които ще се случат до 2050-та година

  Ние от ИскамДаЗнам съставихме списък от седемнадесетте неща, които е най-вероятно да се случат през втората половина на 21-ви век. Вече Ви представихме 9 от тях, а сега останалите 8.

  1. 2033 година: ще започне човешката мисия до Марс и името й е „Аврора”

  Програмата на Европейската космическа агенция е фокусирана върху изучаването на Луната, на Марс и на астероидите. Тя, разбира се, включва, както навигирани от контролните центрове на земята полети, така и човешки мисии. Преди на Марс да бъдат изпратени хора, до там ще бъдат изпратени първо товарни кораби, които ще разработят планове как да премине приземяването на Марс и как след това да стане връщането до Земята.

  2. 2035 година: в Русия ще се случи първото квантово телепортиране

  Трябва да бъдем честни с вас: не говорим за моменталното телепортиране на истински обект през пространството, от едно място на друго. Става дума за друго: квантовото телепортиране представлява създаването на една надеждна система за комуникация, която ще пренася поляризирането състояние на фотони към космоса. Тоест, при това телепортиране не се пренася самия обект, а неговото състояние.

  3. 2036 година: ще започне пътешествието, с цел изследователска дейност, към звездната система Алфа Кентавър (известна още като Алфа Центавър)

  Проектът Breakthrough Starshot изпраща флота от космически кораби към най-близката звезда. Корабите ще се захранват със слънчева енергия и ще им отнеме около 20 години, за да стигнат до системата Алфа Кентавър. Пет години пък ще им отнеме да изпратят информация до Земята за успешното си пристигане там.

  4. 2038 година: Националните архиви на САЩ ще разсекретят мистерията около убийството на Кенеди

  Въпреки, че Лий Харви Осуалд се смята за убиецът на Кенеди, тази версия все още повдига множество въпроси. Има много хора, които не вярват в нея. Въпреки това, информацията за убийството бива засекретена до 2038 година. И сигурно за това си е имало доста добри причини.

  5. 2040 година: международният експериментален термоядрен реактор (ITER) ще бъде въведен в експлоатация

  Изграждането на ITER е започнало в Южна Франция през 2007 година, на около 65 километра от Марсилия. Този реактор е значително по-безопасен от обикновените ядрени реактори, защото, ако се случи някакъв инцидент, излъчените емисии ще бъдат с пренебрежимо малки стойности и няма да се наложи евакуация на хората, намиращи се в близост до него.

  6. 2045 година: ще настане времето на технологичното единство

  Според хората, които вярват в теорията за технологичното единство, рано или късно ще настъпи момент, в който технологичния процес ще бъде толкова сложен, че ще стане невъзможен за разбиране. Някои хора смятат, че човечеството ще се интегрира с машините, което пък ще доведе до появата на напълно нов вид хора.

  7. 2048 година: ще бъде отменен мораториума за добиване на полезни изкопаеми в Антарктида

  Според Антарктическия договор, никоя държава в света не притежава тази територия, а континентът, сам по себе си, е зона, свободна от ядрена енергия. Добивът на полезни изкопаеми на шестия континент е абсолютно забранен в момента, но вероятно, Договорът ще бъде преразгледан през 2048 година.

  8. 2050 година: ще започне колонизирането на Марс

  Вярва се, че до 2050 година на Марс ще стъпят първите колонизатори. Те може да достигнат до Червената планета по линия на проекта Mars One, но на учените им предстои да решават още редица проблеми до тогава. Има обаче и хора (например, Стив Возняк), които вярват, че човечеството така и няма да успее да достигне до други планети. Е, предстои да видим какво ще стане.

  ВИЖТЕ ОЩЕ: 9 от най-важните събития, които ще се случат до 2050-та година

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови