Още

  Кои са островите с най-влажен и островите с най-сух климат на планетата?

  Климатът на Канарските острови целогодишно привлича милиони туристи. Субтропичният климат почти не се променя през годината, но може да варира драстично между различните острови и дори между северната и южната част на един остров. Най-сух е климата на островите Фуертевентура и Ланзароте, където годишно падат около 150-200мм. дъжд. Върха на вулкан Тейде пък почти постоянно е покрит със снежна покривка, а остров Ла Палма е влажен и изобилства от зелени гори, които контрастират на фона на остров Гран Канария, приличащ повече на Сахара.

  Климатът на островите е по-топъл и сух от южната страна и през зимата температурите са между 22 и 29 градуса. Това прави Канарските острови много популярна туристическа дестинация за любителите на слънчевите бани.

  Планината Уайалеале на хавайският остров Кауаи се слави като едно от най-дъждовните места на планетата. Със сигурност не е място, където бихте искали да прекарате медения си месец, понеже там вали през 350 дена от годината. Средно всяка година падат над 11 000мм дъжд. Причината за това са местоположението и формата на самия остров. Открит е директно към тихоокеанските течения през зимата и формата му е кръгла, поради което всичките му страни са изложени на влага.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови