Още

  Проститутки-шпионки

  Разбира се, когато се спомене жена-шпионка, човек веднага се сеща за Мата Хари. Но не е само тя..

  Често с нея сравняват красавицата Кристин Кийлер. За разлика обаче от предшественичката си, тя успяла да избегне наказанието за предполагаемия шпионаж. Момичето станало причина за голям политически скандал във Великобритания през 1960-те години, който получил названието „Аферата Профумо“.

  Всичко започнало през 1957 г., когато Кристин Кийлер се премества от малък провинциален град в Лондон. Момичето мечтаело да направи кариера на модел, но успяла само да танцува гола до кръста в местно кабаре.

  Кристин Кийлер. Снимка: Уикипедия

  Веднъж в него Кристин се срещнала със Стивън Уорд, лекар-остеопат, който се въртял в кръгове на богатите и известни хора, включително политици. В допълнение към остеопатията Уорд рисувал картини, а в свободното си време развивал своя агенция за ескорт. Мъжът предоставял на свои влиятелни познати „момичета за вечерта“, за което получавал щедри хонорари. Скоро Кристин Кийлър станала една от неговите служителки.

  На това ниво щяла така да си остане една от хилядите проститутки – ако в един момент не се свързала със съветския разузнавач Евгений Иванов и военния министър на Великобритания Джон Профумо. Ситуацията станала широко известна, след като някакъв ухажор на момичето я проследил в къщата на Уорд и започнал да стреля по него. По време на разследването на този случай полицията разкрила връзка между Кристин, Иванов и Профумо. Всички били убедени, че момичето научавало политически тайни от министъра и ги предавало на съветския разузнавач. Въпреки това, прокуратурата не успяла да докаже вината на Кийлер. В резултат на това британската моделка се отървала само с 9 месеца в затвора за „измама на правосъдието“, а след като била освободена, публикувала 4 автобиографии, снимала се в еротичен фотопроект и се превърнала в истинска знаменитост.

  Кристин Кийлер. Снимка: Уикипедия

  В интерес на истината, славата на Кристин не продължила дълго. Когато всички забравили за нея, тя отново се върнала към проституцията, родила две деца от двама различни мъже, а през декември 2017 г. починала от хронично белодробно заболяване.

  Чичолина

  Чичолина (с истинско име Анна Илона Сталер) е първата проститутка, снимана в порнографски филми, която успяла да стане член на парламента (тук шегобийците вмъкват, че нито е първата, нито единствената – но това е друга тема).

  Чичолина

  Родена е в Будапеща, в семейството на служител в унгарското Министерство на вътрешните работи и акушерка. От ранна възраст Анна работела като фотомоделка, но на 18-годишна възраст станала информатор на местните разузнавателни служби. Задачата на Чичолина била да предоставя информация за американски дипломати, отсядащи в хотел Intercontinental, където тя работела под прикритие като прислужница. Момичето изпълнявало задълженията си редовно, затова след време унгарските разузнавателни служители й помогнали да емигрира безопасно в Италия. Там срещнала бъдещия си съпруг – порнографският режисьор Рикардо Скики.

  Първият филм от категория 18+ с Чичолина в главната роля излязъл през 1983 година. Това било хард-порно с анален секс, групов секс, уриниране и изпражнения. Въпреки това си откровено поведение, през 1985 г. Чичолина се присъединила към Радикалната партия, а през 1987 г. станала депутатка в Долната камара на парламента. Тя ратувала за премахването на научните експерименти върху животни и за предоставяне на сексуално образование на хората. Но мнозина са убедени, че през цялото време просто съблазнявала членовете на парламента и извличала от тях необходимата й информация за по-нататъшно предаване на разузнавателните служби на Унгария. Тези подозрения не били потвърдени, защото междувременно системата се сменила, а Италия и Унгария се озовали „от едната страна на барикадата“.

  Самата Чичолина продължила да се занимава с политически дейности и да гради кариера в порно-индустрията. През 1991 г. тя основала „Партия на любовта“ и заедно с нея защитава премахването на цензурата и за сексуална свобода. Е, добра мотивировка за партийните членове, нали така?

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link