ян. 6, 2014
6039 Views

Създадоха гел против преяждане

Автор:

Създадоха гел против преяжданеСкоро може да се появи решение на проблема с преяждането: труден за храносмилане гел, който кара човек да се чувства сит. Може да звучи отвратително, но с епидемията от наднормено тегло това може да се окаже алтернатива на хирургическата операция.

Учени от Бирмингамския университет във Великобритания са създали гела, който сгъстява и втвърдява меката храна в стомаха и така ви кара наистина да се чувствате сити.

Начело с химичния инженер Дженифър Брадбиър, екипът е създал гела от два биополимера – ацилна гума, която се извлича от водорасли, скорбяла и кората на цитруси. Готвачите също използват естествена водоразтворима гума в молекулярната гастрономия, така че тя е напълно безопасна.

Гелът действа като се втвърдява, когато влезе в контакт с киселинната среда на стомаха. Той се разгражда бавно, което дава на мозъка възможност да осъзнае, че стомаха е пълен. Учените споделят, че смятат да комбинират гела с нишестета и захари. По този начин, той ще се освобождава по-бавно и ще има по-дългосрочен ефект.

Търговски обучения - myjobistosell.com

loading...
Категория:
В крак с времето
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *