Още

  В Брюж се намира единственият биропровод в света

  В Белгийският град Брюж се намира единственият биропровод в света.

  Целта на инсталацията е да свързва пивоварната De Halve Maan /една от най-старите и все още работещи пивоварни в страната/, която се намира в центъра на историческото градче до бутилиращ завод в покрайнините.

  Решението за инвестиция в изграждането на биропровод е било продиктувано не от стремеж за оптимизиране на разходи, а от екологични съображения.

  Години наред цистерни на De Halve Maan правили около 500 курса годишно по тесните калдъръмени улички на средновековния град, за да бъдат натоварени с бира и да я доставят до бутилиращия цех.

  Звукът от тежките машини тормозел ежедневно жителите на местността, а с въвеждането на инсталацията трафикът на камиони в градчето намалява с 85% – проблемът останал в историята.

  Изграждането на 3.2-километровата тръба и пускането й в експлоатация са стрували на белгийците около 4 милиона евро, от които близо 350 хиляди евро са дарени от местните жители на града.

  Изпомпваната по тръбата бира се равнява на около 4000 литра за час, което количество е достатъчно, за да запълни 12 000 бутилки от пивото.

  Инсталацията е оборудвана с най-новите технологии, за да се гарантира качеството на бирата по време на цялото пътуване на любимата за мнозина напитка от пивоварната до фабриката за бутилиране.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови