Още

  Защо две сестри от Индия 4 години се престрували на мъже?

  Това е историята на двете сестри от Индия, които четири години се престрували на момчета, заради любовта към семейството си.

  Един ден баща на Джиоти (Jyoti) и Неха (Neha) се разболял тежко и вече не можел да работи в семейния фризьорски салон, затова момичета решили да поемат работата в него. Налагало се да направят това за да печелят пари за семейството си.

  Имало обаче голяма пречка. Това не било толкова просто, защото според местните закони индийските жени можели да работят само у дома или във ферма. Следователно, за да помогнат по някакъв начин на семейството си, момичетата трябвало да прибягнат до хитрост.

  Това се случило в малко индийско село в щата Утар Прадеш, където живеело семейство Кумари. Малкия фризьорски салон бил единственият им източник на доходи. Когато бащата се разболял и не можел вече да работи, те изпаднали в големи финансови затруднения. За да оправят по някакъв начин нещата, момичетата взели смело решение, да поемат семейния бизнес.

  Местните патриархални традиции обаче не позволяват на момичетата да работят другаде, освен в къщи или в стопанство. В индийските села по принцип не е добре прието, когато жена работи и още повече да обслужва мъже. Затова, за да работят във фризьорския салон, 18-годишната Джооти и 16-годишната Неха подстригали късо косите си, сложили гривни, носени на ръцете от местните мъже, сменили дрехите си и започнали да се наричат Дийпак и Раджу. Така преобразени като момчета, те поели работата на баща си.

  Разбира се, съседите на Кумари почти веднага разбрали за измамата, но замълчали. А тъй като посетителите на фризьорския салон били предимно жители на други села, индийските момичета успели да скрият истинския си пол за доста дълго време. Те се оказали талантливи и задържали клиентите на баща си.

  Четири години, сутринта момичетата ходели на училище, а следобед работели във фризьорския салон. Бюджетният „салон за красота“ бил разположен в малка стая с лющеща се боя по стените и пукнатини навсякъде. Джиоти и Нехе успявали да печелят по 400 рупии на ден. Тези пари били достатъчни за изхранване на семейството и помощ за болния баща.

  С течение на времето момичетата придобили увереност в себе си и работата си, така че постепенно започнали да разкриват своята идентичност. Местните журналисти научили за изобретателните момичета, а по-късно за тях разбрали и хората в правителството. Висшите служители лично посетили дома на семейство Кумари и изказали благодарности на сестрите за саможертвата им.

  Сега Джооти и Неха вече не подстригват косата си и не се правят на „ момчета“, но продължават да работят във фризьорския салон. Според сестрите, клиентите им простили за измамата, след като са научили за благородните им намерения и продължават да идват, за да ползват услугите им.

  Историята на тези момичета е пример, как ако лъжата е от благородни мотиви, нещата могат да се развият добре. В консервативно общество като тяхното се е изисквало много смелост, за да се вземе и осъществи подобно решение. Сигурно не им е било лесно, и да излъжат и да се крият, да учат и да работят и да се страхуват от евентуални последици. Но смелите момичетата са се справили и в края на краищата всичко е завършило добре.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link