Още

  Животни от кошмарите

  Риба секира

  Риба секира

  Позната още като рибата на прокълнатите, изглежда сякаш единствената причина да не чуваме адските им вопли е защото се намират под водата. Достигат само до 12 см дължина и излизат само през нощта.

  Зъбата сепия

  2cr
  Изглежда като човешка уста с пипала, сякаш е излязла от някое хорор аниме. Тази сепия е изключително рядко срещана и до сега е изследвана само една. Учените се изумяват от странните пропорции на пипалата, докато ние се ужасяваме от зъбите, които всъщност се оказва, че са илюзия – това всъщност са устни.

  Риба с човешко лице

  3cr
  Това са онези големи златни риби, които откриха в японските езера.

  Какво по-лошо от риба с човешко лице? Това.

  4cr
  Това е Theridion grallatora или паякът с усмивка. Някои смятят, че лицето служи за отблъскване на хищниците, като може би ги заблуждава, че това не е паяк.

  Ларвата Ктхулху  (дълбоководна морска краставица)

  5cr
  Звучи повече като бос от Final Fantasy и изглежда отвратително. Дълга е само няколко сантиметра, няма лице и яде кал. Тези създания са едни от най-успешно развиващите се морски видове, може би защото хищниците не искат дори да ги погледнат.

  Паяк с ръце… и нокти

  6cr
  Всъщност не е паяк, а безопашат камшичест скорпион и изглежда сякаш природата е събрала  всичко ужасно от буболечките на едно място. Учудващо скорпионът не е отровен и живее предимно в тропическите гори и пещери.

  Житоядец жираф

  7cr
  Идва от Мадагаскар и дългият му врат е адаптация, която помага на мъжките да навиват листа, в които пазят яйцата си.

  Костенурката Мата Мата

  8cr
  Това, което прилича на обикновена костенурка след серия от радиационни експерименти, всъщност е Мата Мата. Южноамериканската костенурка е дълга 46см., тежи 15кг и използва външния си вид за камуфлаж.

  Ай ай лемур

  9cr
  Оцъкленото същество от снимката е лемурът ай ай, който живее в горите на Мадагаскар и има стряскащо големи пръсти с които копае. Местното население смята ай ай за адско създание, но проклетото същество е защитен вид.

  Звездоноса къртица

  10cr
  Изглежда сякаш бомба й  е гръмнала в лицето, дълга е около 20см и е почти сляпа.

  Голямата червена медуза

  11cr
  Медузата гранжоро (червена) достига 3 метра дължина и живее дълбоко в океана. Такива медузи са виждани само няколко десетки пъти и за тях се знае много малко. Учените дори не знаят с какво и как се хранят.

  Вълчи капан

  12cr
  Ако смятате, че е трудно да се разбере какво има на снимката, значи сте напълно прави. Всичките му снимки имат този проблем. Този вид морски дявол е познат и като риба чудо. Те имат въдичка на главата, с която хващат риба. Наричат се вълчи капан, заради големите си горни челюсти, които се отварят и затварят като вълчи капан.

  Предишна статия
  Следваща статия

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link