Още

  Изумителни създания

  Кралски лешояд

   

   

  Снимка: Jerry Reynolds

  2215

  Лешоядите обикновено са известни като тъпи, грозни,черни птици.

  От друга страна, кралският лешояд е изумителна птица.

  Тялото му е бяло в горната част и черно в долната, а главата му е изпъстрена в различни цветове. Широко разпространен е в почти цяла Южна и Централна Америка, но в последно време представителите намаляват поради изсичане на горите.

  Една от теориите за името му е, че в легендите на маите птицата е била крал, който е изпращал посланията на боговете до хората и обратното.

  Японски паяковиден рак
  Снимка: Leong Soong

  2517

  2518

  Това е най-големият жив Антропод. Краката му се простират на 4 метра дължина и тежат 20кг. Смята се, че живеят до 100 години.

   

  Морски паяк

   

  2512

  INV0033. Two sea spiders, Colossendeis megalonyx ssp., crossing each other's path, Antarctica

  Този зловещ студенолюбив обитател на морските дълбини дори няма тяло, а вместо това органите му са разположени в краката. Необичайното създание обитаващо Южните морета около Антарктика се състои почти изцяло от крака без обособено тяло и дълъг хобот, с помощта, на който изсмуква жертвите си, обикновено мекотели като медузи и червеи.

  Морския паяк няма дихателна система, а използват дифузия.

   

  Камшичест скорпион

  1228

  Ужасяващите паякообразни имат големи щипки и камшиче в края на коремчето. Тези скорпиони могат да изпускат различни химикали, включително и мравчена киселина, хлор и оцетна киселина.

  Обърната морска котка
  Снимка: jgamboa

  Тези африкански риби често се забелязват да плуват на обратно (с корема нагоре). Смята се, че го правят, за да улавят храна по повърхността на водата, като например яйца на насекоми. Оцветяването им също е наобратно – за разлика от повечето риби, при тях коремчето е по-тъмно от гърба.

  Водна мечка

  Тези малки, приличащи на гъсеница, създания са едни от най-изумителните. Могат да живеят навсякъде – от горещи извори до арктически региони. Още по-невероятно е, че могат да влязат в крионичен режим, което ги прави почти неуязвими от външни заплахи. Могат да оцелеят при температури от над 150 градуса по Целзий, както и такива близки до абсолютната нула. Издържат на огромно налягане, радиация и дори космическия вакуум. Метаболизмът им също клони към нула. Най-често се откриват по мъхове, лишеи и други влажни места.

  Вампирска нощна пеперуда

  За разлика от останалите пеперуди, които пият нектар, вампирската буквално пие кръв. Използва хоботчето си, за да пробие кожата и започва да смуче. Често хапят и хора, но за щастие не е известно да пренасят болести.

  Вълнена нощна пеперуда
  Снимка: Maria

  Megalopyge Opercularis са доста космати, особено в стадий на гъсеница, когато приличат на персийска котка. Може да изглеждат пухкави и мекички, но в никакъв случай не ги докосвайте. Като повечето гъсеници, и тези имат защитен механизъм. Косъмчетата всъщност са отровни бодли. Ако се убодете няма да умрете, но със сигурност ще ви боли много.

  Жирафски хоботник
  Снимка: ketuakelas

  Както може да се очаква, тези хоботници имат дълъг, прав врат (само мъжките). Това им помага при строенето на гнездо. Също така са и доста цветни, като най-често са оцветени в черно и червено.

  Кашалот джудже

  Кашалотът е могъщо създание. Той е най-големият от зъбатите китове, гмурка се на голяма дълбочина и яде огромни сепии. Все пак това е най-малкият вид китове. Голям е горе-долу колкото човек и изпуска червеникаво вещество, което пропъжда хищниците.

  Андийска сипка
  Снимка: San Diego Shooter

  Женските са съвсем обикновени, но мъжките имат странен, яркооранжев гребен. Перата му са червени, оранжеви, черни и сиви. Това е националната птица на Перу.

  Кокосов рак
  Снимка: WildImages

  Това е най-големият антропод на сушата и тежи 4кг. Този рак се катери по дърветата и яде кокосови орехи, а според слуховете краде и блестящи обекти.

  Космата жаба

  Тази африканска жаба е получила името си заради косъмчетата отстрани на мъжките. Те спомагат за абсорбирането на повече кислород, тъй като мъжките прекарват повече време на сушата докато пазят яйцата си. Друго интересно при тези жаби е, че имат отделящи се нокти с костна структура. За да отдели ноктите си, жабата трябва първо да си счупи малка кост.

  Барелеева риба

  Въпреки, че тази риба е известна на учените от доста време, те едва наскоро разбират колко странна е. Рибата има черно тяло и прозрачна глава. Въпреки че отпред на главата си има две издутини, това не са очите й. Всъщност очите й са зелените сфери, които се виждат в прозрачната глава.

  Източник: listverse.com

  Предишна статия
  Следваща статия

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link