Още

  5 невероятни истории, които ще оправят деня ви

  Новинарските емисии са като гнойна пъпка, чакаща да се пръсне точно в момента, когато се наслаждаваме на вечерята си. Затова от време на време е освежаващо да попаднем на история за някой, който се е опълчил на съдбата и е успял да победи.

  1. Млада спортистка боготвори олимпийска златна медалистка – оказва се, че са сестри

  Великолепната седморка е женски отбор по атлетика на летните олимпийски игри през 1996г. Сред тях е Доминик Мокану, която само на 14 години е най-младият член на отбора. Като повечето момичета през 90-те, Дженифър Брикър е вдъхновена от силно отразявания успех на Доминик. За разлика от повечето момичета през 90-те, Дженифър решава да направи нещо с това вдъхновение: Тя тренира и преуспява в гимнастиката, превръщайки се в шампиона на Илинойс, след което се състезава и в детските олимпийски игри на AAU. Днес тя е успял акробат и танцьорка, дори е изпълнявала с Бритни Спиърс.

  Споменахме ли, че Дженифър е родена без крака?

  Това е наистина изумително, но не спираме до тук. Дженифър е била дадена за осиновяване от родителите й, румънци имигранти, скоро след раждането й. Доминик също е родена в семейство на румънски имигранти и този общ произход обяснява защо Дженифър е усещала толкова силна връзка към известната гимнастичка. Когато става на 16, смятайки че е достатъчно голяма за да понесе истината, тя пита майка си за биологичните си родилите. Тогава открива, че нейните истински родилите и истинските родители на Доминик са едни и също. Жената, на която се е възхищавала цял живот се оказва собствената й сестра.

  След няколко писма двете се намират и наваксват за изгубеното време.

  1. Педиатър спасява бебе, то му връща услугата (30 години по-късно)

  Когато Крист Троки се ражда преждевременно, той тежи едва 1450гр. Педиатърът му, д-р Майкъл Шанън, остава до него денонощно, докато не укрепне. Троки оцелява.

  30 години по-късно, д-р Шанън кара по магистралата в Ориндж Каунти, когато го засича камион и колата му остава затисната. Тъкмо когато всичко избухва в пламъци, един парамедик го изважда от отломките.

  Парамедикът се оказва не кой да е, а самият Крис Троки, когото д-р Шанън е спасил 30 години по-рано. Понякога кармата има малко забавени реакции. Макар Шанън да се отървава от катастрофата малко по-беден, той оцелява и днес гордо служи като педиатър на малкия син на Торки. Когото без съмнение един ден ще спаси, а той на свой ред пък ще спаси него…

  1. Куче се връща при стопаните си ден преди да бъде приспано… 10 години след като е изчезнало

  Когато Сион Кокс получава обаждане, информиращо го, че кучето му е било намерено, той не е щастлив или облекчен – чисто и просто объркан. Бърз оглед на всекидневната у майка му разкрива, че и двете им кучета са си вкъщи.

  По телефона Кокс разбира, че кучето се казва Шанс – бултериер, изчезнал от дома на Кокс в Уейлс… 10 години по-рано.

  Само че появяването на Шанс след десетилетие не е най-откаченото в историята: Когато е намерен, на него са му е оставал само един ден, преди да бъде приспан. Когато Кокс отива да прибере отдавна изгубеното куче, Шанс подскача, все едно го е видял вчера.

  1. Вдовец губи спомен от покойната си съпруга, открива го случайно в метрото 5 години по-късно

  През 2009г, седемдесетгодишният Питър Билело и съпругата му Грейс правят нещо още по-очарователно от това възрастни хора да танцуват: всеки подписва по една банкнота от $1, която след това другият да държи в портфейла си като постоянен спомен за любовта им. Една година по-късно се случва трагедия: Питър погрешка харчи долара на Грейс докато пазарува.

  След това идва истинската трагедия, след като Грейс е победена от рака.

  През 2015г, Питър води внучка си на обяд в Subway. След като я изпраща с $10 за сандвичи, тя се връща с $3 ресто. Когато ги преброява, Питър не може да повярва на очите си.

  5 години след като случайно го похарчва, Питър открива същия долар, носещ подписа на съпругата му.

  1. Женени, запознали се като тийнейджъри, се откриват заедно на снимка от детството им

  По време на пътуване до Walt Disney World през 1980г, Дона Вустинас е само на 5 години. Там тя позира за снимка с брат си. Сега забележете количката на заден план.

  Превъртаме напред. Сгодените Дона и Алекс, само седмица преди сватбата си преглеждат стари снимки за сватбено видео, когато се натъкват на гореспоменатата снимка. Алекс онемява. Човекът с количката е баща му. Не само това, но и пеленачето в количката е самият Алекс.

  14 години преди да се срещнат – Алекс е роден в Канада, а Дона във Флорида – двамата случайно попадат на едно и също място, на една и съща снимка. Сега, женени повече от 10 години, Алекс и Дона обичат да пресъздават старата снимка с тримата си сина.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link