Още

  5 суперсили, които човешкият мозък е способен да постигне

  Мозъкът със сигурност е уникален орган. Това, което не знаем обаче е, че той има изумителни възможности, които са заключени някъде дълбоко в него. Счита се, че благодарение на медитациите на древните народи, някои от супер силите му са възможни днес.

  1. Невъзможна сила

  Учените я наричат „истерична сила“ и има множество случаи, при които човек е придобил „суперчовешки“ сили в моменти, в които е имал най-голяма нужда. Един такъв известен случай е от 1960 година. Синът на Анджела Карвайо бил притиснат от автомобил и пищял за помощ. Тя се заема да му помогне и успява да повдигне колата съвсем сама, позволявайки на детето да пропълзи и да спаси живота си.

  Друг такъв случай е този на Шарлот Хефелмайър и е доста подобен на предишния. През 2016 година бащата на Шарлот бил затиснат от бус, който тя успяла да повдигне и да го освободи. При повечето хора такъв прилив на сила се случва веднъж в живота и те никога не могат да го направят отново и все пак остава мистерия, как наистина са го постигнали.

  1. Телекинеза

  Телекинезата е способността ни да преместваме предмети само със силата на ума си. Често тази способност е преекспонирана от телевизията и филмовата индустрия, но в истинския живот също може да се случи.

  През 1970 година физикът Матю Манинг съобщава, че е успял да извърши това чудо. Той бил тестван за психокинетични способности и твърди, че е успял да изкриви метална лъжица със силата на мисълта. Въпреки това, има множество книги и публикации, твърдящи, че подобно нещо е невъзможно.

  Интересно е обаче да помислим, колко ли хора имат такива възможности? Съществуват множество начини за изучаване на телекинезата, но всички експерти са съгласни, че първо трябва да се изучи медитацията и силата на мисълта.

  1. Единство и цялост

  Цялостта е умението ни да постигнем хармония със себе си. Будистките монаси умеят да постигнат единство с ума си, благодарение на дългогодишни медитации. Двете части на мозъка (едната, занимаваща се с външните дела, извън нас самите и вторaта, която се занимава с емоциите ни) никога не работят заедно в ума на обикновените хора, но учените твърдят, че това се получава при медитиращите монаси.

  Будистите казват, че само чрез медитация можем да постигнем пълна хармония със себе си и ума си.

  1. Телепатия

  Сигурни сме, че всички сте запознати с нея. Често се използва във фантастичните филми и се основава на възможността ни да комуникираме с други хора само и единствено чрез ума и подсъзнанието си. Това също е дейност, която може да бъде постигната само чрез дълбоко изучаване и най-често се получава при двойки близнаци.

  Много хора, които са комуникирали по този начин или са ставали свидетели на подобно нещо, се кълнат, че е истина. Вярно или не, все пак е интересно да си представим, че телепатията може да се използва за комуникация не само между хора, но и между различни видове.

  1. Промяна във визуалното възприятие

  „Всички виждаме нещата различно“ – познато, нали? Има обаче проучвания, които показват, че обикновено хората виждат изображенията, наричани „илюзии“ (една от най-популярните е тази на снимката).

  Това е феномен, който кара мозъка, колебаейки и почти измъчвайки се да вижда и двете части на изображението – и двете му значения. Възприятието е уникално нещо, защото показва различните аспекти, по които хората виждаме неща, които на пръв поглед не бихме забелязали.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link