апр. 5, 2017
17482 Views

5 суперсили, които човешкият мозък е способен да постигне

Автор:

Мозъкът със сигурност е уникален орган. Това, което не знаем обаче е, че той има изумителни възможности, които са заключени някъде дълбоко в него. Счита се, че благодарение на медитациите на древните народи, някои от супер силите му са възможни днес.

  1. Невъзможна сила

Учените я наричат „истерична сила“ и има множество случаи, при които човек е придобил „суперчовешки“ сили в моменти, в които е имал най-голяма нужда. Един такъв известен случай е от 1960 година. Синът на Анджела Карвайо бил притиснат от автомобил и пищял за помощ. Тя се заема да му помогне и успява да повдигне колата съвсем сама, позволявайки на детето да пропълзи и да спаси живота си.

Друг такъв случай е този на Шарлот Хефелмайър и е доста подобен на предишния. През 2016 година бащата на Шарлот бил затиснат от бус, който тя успяла да повдигне и да го освободи. При повечето хора такъв прилив на сила се случва веднъж в живота и те никога не могат да го направят отново и все пак остава мистерия, как наистина са го постигнали.

  1. Телекинеза

Телекинезата е способността ни да преместваме предмети само със силата на ума си. Често тази способност е преекспонирана от телевизията и филмовата индустрия, но в истинския живот също може да се случи.

През 1970 година физикът Матю Манинг съобщава, че е успял да извърши това чудо. Той бил тестван за психокинетични способности и твърди, че е успял да изкриви метална лъжица със силата на мисълта. Въпреки това, има множество книги и публикации, твърдящи, че подобно нещо е невъзможно.

Интересно е обаче да помислим, колко ли хора имат такива възможности? Съществуват множество начини за изучаване на телекинезата, но всички експерти са съгласни, че първо трябва да се изучи медитацията и силата на мисълта.

  1. Единство и цялост

Цялостта е умението ни да постигнем хармония със себе си. Будистките монаси умеят да постигнат единство с ума си, благодарение на дългогодишни медитации. Двете части на мозъка (едната, занимаваща се с външните дела, извън нас самите и вторaта, която се занимава с емоциите ни) никога не работят заедно в ума на обикновените хора, но учените твърдят, че това се получава при медитиращите монаси.

Будистите казват, че само чрез медитация можем да постигнем пълна хармония със себе си и ума си.

  1. Телепатия

Сигурни сме, че всички сте запознати с нея. Често се използва във фантастичните филми и се основава на възможността ни да комуникираме с други хора само и единствено чрез ума и подсъзнанието си. Това също е дейност, която може да бъде постигната само чрез дълбоко изучаване и най-често се получава при двойки близнаци.

Много хора, които са комуникирали по този начин или са ставали свидетели на подобно нещо, се кълнат, че е истина. Вярно или не, все пак е интересно да си представим, че телепатията може да се използва за комуникация не само между хора, но и между различни видове.

  1. Промяна във визуалното възприятие

„Всички виждаме нещата различно“ – познато, нали? Има обаче проучвания, които показват, че обикновено хората виждат изображенията, наричани „илюзии“ (една от най-популярните е тази на снимката).

Това е феномен, който кара мозъка, колебаейки и почти измъчвайки се да вижда и двете части на изображението – и двете му значения. Възприятието е уникално нещо, защото показва различните аспекти, по които хората виждаме неща, които на пръв поглед не бихме забелязали.

loading...
Категория:
Наука
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *