юни 18, 2013
3707 Views

Дубай – градът на бъдещето

Автор:

Дубай е най-бързо развиващият се град на планетата. 80% от жителите му всъщност са чужденци, а популацията се е утроила за последните 20 години, нараствайки на 2.1 милиона души. Освен това Дубай е място за най-амбициозните проекти в света – най-високата сграда, най-високият хотел, най-големият МОЛ, най-големият аквариум, изкуствени острови, снежни пързалки насред пустинята… в Дубай всичко е възможно.

loading...
Етикети:
· ·
Категория:
Видео
loading...

Comments to Дубай – градът на бъдещето

 • Дано съм жив след 20 години да го видя какъв град на бъдещето ще е. Припят 2. Глупавите араби са типичен пример за хора, които не знаят как да си влагат парите и не мислят за бъдещето. Ако бяха демокрация Дубай нямаше да е това което е. Но нали управляват наследствени диктатори си строят на воля градове в пустинява, купуват си златни коли, правят си пързалки в пясъка и т.н. След 10-15 години като им свърши петрола останат без стотинка няма да могат да пуснат водата в тоалетната в Бурж Халифа. Целият им град, а и държава ще се затрие от лицето на земята. Арабските шейхове – деца с много пари, без родители.

  Цветомир септември 29, 2013 06:31 Отговор
  • Точно така, напълно съм съгласен. Неплодотворна земя и сух горещ климат. Свърши ли петрола – свършва всичко!

   chocho октомври 15, 2013 11:45 Отговор
 • Ако свърши петрола туризма ще остане.

  Niko октомври 1, 2013 14:33 Отговор
  • А при отсъствие на “петролните” пари , как ще се поддържа всичко това? Едва ли само приходите от туризъм ще са достатъчни?

   chocho октомври 15, 2013 11:47 Отговор
 • Къде в Дубай видяхте петрол? Да погледнем какво казва учебника по география:
  “Петролните залежи в Дубай са по-малко от една двадесета от тези на Абу Даби и сега приходите от тях представляват много малка част от тези на града.”;
  “Дубай и Дейра се превръщат във важни пристанищни градове за западните държави. Още през 80-те и 90-те години на 20. век Дубай се установява като важен търговски център.”;

  Николай октомври 21, 2013 13:46 Отговор
 • Откриват петрола съвсем скоро. Отначало е имало само един павиран път, сменя се управителя и на власт идва Бащата на нацията, който дава тласъка на това, което са е сега. Наистина луксът понякога изглежда прекален, но те са съставили план, за да използват оптимално и разумно ресурсите и целенасочено развиват туризма – за да си осигурят средства. Абу Даби пък развива култура. Помислено е. Макар и малкото население, държавата е добре. И там има криза, замразяват се проекти, сигурно има и безразсъдно харчещи. Но когато за Бурж Халифа не достигат средства – шейхът ги дава от себе си – да, разбира се, че е много богат. Макар и да не е демокрация, има общи черти с нея, а също парва и управление, заради които градът е постигнал това, което е.

  Любомира декември 9, 2013 14:50 Отговор
 • Е нема що….ние българите сме най големите разбирачи!?!

  Иво декември 14, 2013 10:22 Отговор
 • Въобще не са глупави арабите,ако бяха тъпи нямаше Дубай да е това което е сега. Парите винаги са били при арабите не само от петрола. България нали има хубава природа защо нищо не се развива щото всички са пълни кошове , тези които управлявът си играят с милионите , останалите да се спасяват. Хората в Дубай поне правят нещо. За да имаш пари трябва да инвестираш , а те са най-големите инвеститори. Говорите ми тука пълни глупости щяли да им свършат парите хаххахаха.

  jjgfh март 17, 2014 20:54 Отговор

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu