Още

  Изумително – вижте истински запис как се дели клетката

  Вероятно щяхте да внимавате повече в часовете по биология, ако бяхте гледали това видео от Франсис Чи. То показва клетъчно делене на яйце от rana temporaria (обикновена жаба) в толкова забележителен детайл, че човек трудно би повярвал, че не гледа компютърна анимация. Първоначално едва 4 клетки, те стават милиони в рамките на 33 часа – време, събрано в 23 секунди в клипа на Чи.

  Екипът обаче не е ползвал стандартно оборудване. „Постигнахме го със специално създаден микроскоп, който не се предлага от никой производител.“ – пише към описанието на клипа. Чи е направил и светлините и оптиката, използвани за заснемането на филма, като всичко е бил разположил на противовибрационна маса.

  Крайният резултат е толкова изумителен, че изглежда нереален. И понеже много хора в интернет настояват, че клипът е компютърна анимация, въпреки факта, че Франсис Че прави подобни записи от 2009г насам, той е пуснал още едно видео, при което е използвал същата техника. На него се вижда как яйцето се трансформира в попова лъжичка.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link