Още

  Факти, които звучат измислени, но са истина

  Някои неща са просто очевидни. Небето е синьо, например. Но има неща, които не са чак толкова очевидни, въпреки че звучат логично. Като например фактът, че Канада е втората по големина държава в света, но 90% от канадците живеят в рамките на 150км от границата със САЩ. Звучи малко откачено, но като се замислите какво представлява по-голямата част от Канада (лед, лосове, полярни мечки), вижте колко е логично.

  И стигаме до твърдения, които са направо откачени. Ама невероятно откачени. Например, краставицата е плод, а Клеопатра е живяла по-скоро до кацането на Луната, отколкото до строежа на Пирамидите. Ами фактът, че Саудитска Арабия внася камили и пясък от Австралия? Нека повторим… Саудитска Арабия внася камили и пясък от Австралия. Въобще не ви лъжем. Но това е светът, в който живеем. Докато някои от тези факти са умопомрачително, други са просто забавни.

  В Уайоминг има само 2 ескалатора. Според Ню Йорк Поуст, „гражданите на най-малко населения щат са принудени да използват краката си, за да се придвижват между етажите.“

  През Втората световна война САЩ изпробват „прилепи бомбардировачи“. Прилепи с бомби щели да бъдат пускани от по-голяма бомба във въздуха.

  В Млечния път има около 200 милиарда звезди. В мозъка на 3-годишно дете има около 1 квадрилион синапса, а в този на възрастен, наполовина това число. Изводът е, че дори само с 500 трилиона синапса, в човешкия мозък има повече синапси, отколкото звезди в галактиката ни.

  Факти, които звучат измислени, но са истина

  Когато Япония е бомбардирана по време на Втората световна война, там все още е имало хора, родени през периода на самураите. Как е възможно? Всъщност Япония преминава от мечове и копия към танкове и самолети само за две поколения.

  Гъбите са по-близки до хората, отколкото до растенията

  В Колката, Индия има дърво, което е по-голямо от един Walmart. Средно такъв магазин е с площ около 10 000кв.м. Великият банян е 15 000кв.м.

  Японското посолство в Париж предлага 24-часов телефон, на който туристи могат да звънят, ако получат панически пристъп. Защо? Понеже Париж не е толкова хубаво място, колкото са се надявали. Феноменът си има дори име – Парижки синдром.

  Съществува трансплантация на фекалии. В случай, че се чудите как става… получавате специална клизма или поглъщате фекалии под формата на хапче. Обикновено се прави, за да се върнат нужните бактерии в храносмилателния тракт.

  Скорошно изследване от университета в Остин е открило, че динозаврите вероятно са квакали като патици. Следващото предизвикателство за учените е да открият с какво тази информация е полезна за нас.

  През 1919г 21 души загиват при цунами от меласа в Бостън.

  Факти, които звучат измислени, но са истина

  Банка Wells Fargo има банкомат в Антарктида. Можете да откриете също и машини за сладолед. Без никаква връзка с останалото, в Антарктида хората са с най-висок среден коефициент на интелигентност. (Понеже там живеят само учени.)

  Когато ви трансплантират бъбрек, обикновено оставят в тялото ви вашите бъбреци, а новия поставят в таза.

  Тиранозавър Рекс е по-близък родственик с кокошката, отколкото със стегозавъра.

  Маларията е убила половината от хората, живели някога.

  Оксфордският университет е основан преди империята на Ацтеките.

  Акули има по-отдавна от дърветата. Появили са се преди 400 милиона години, а дърветата – преди 350 милиона години.

  Факти, които звучат измислени, но са истина

  Австралия е водила две войни срещу емута. И е изгубила.

  Създателят на Match.com (Гари Кремен) е зарязан от приятелката си заради мъж, когото е срещнала в Match.com.

  Саудитска Арабия внася камили от Австралия. И пясък. Наистина. Макар да е като огромен пясъчник, Саудитска Арабия внася пясък, понеже местният не е особено добър за строене. Освен това камилите им не са особено вкусно. Австралийските са доста по-добри. Сериозно – арабите предпочитат вкуса на австралийските камили.

  Факти, които звучат измислени, но са истина

  Лондонското метро отваря през Американската гражданска война. Също така, хората са можели да хванат метрото, за да отидат да гледат последната публична екзекуция в Англия.

  Вярно е, краставиците всъщност са плодове. Както и доматите.

  Всички знаем, че Русия е огромна страна, но знаехте ли, че е по-голяма от планета джудже? Плутон е с площ около 16 милиона кв.км. докато Русия се простира на малко над 17 милиона кв.км.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link