Още

  Луна

  banner moon

  “Луна” е един от онези редки, интелигентни, каращи ви да се замислите научнофантастични  филми, които се появяват по-рядко и от Синя луна. В него се разкриват някои чисто човешки чувства и морални въпроси за робството, експлоатацията и клонирането.

  2moon

  Сам Рокуел е в ролята на Сам Бел – самотен работник в мина за добив на Хелиий-3 на Луната. Сам е в края на три годишния си договор и с нетърпение очаква да се завърне при семейството си на Земята. Единствената му компания на Луната е роботът GERTY (озвучен от невероятния Кевин Спейси), който се грижи за него. Един ден Бел катастрофира с лунохода си и се свестява в лунната станция. Тогава започва да вижда себе си. Дали му се привижда или наистина има друг човек на Луната? Постепенно той започва да разбира истината за работата си в лунната станция и открива кой е всъщност.

  3moon

  Рокуел е брилянтен в изпълнението си и по невероятен начин успява да ви направи съпричастни към съдбата на героя си.

  Филмът разкрива някои тежки проблеми, като етичното отношение към работниците. Като такъв, Сам е третиран по-зле и от роб. Роботът GERTY всъщност демонстрира повече човечност от хората, за които работи Сам. Страшното е, че това е посоката, в която сме се насочили и парите управляват света и човешките животи.

  6moon

  Увлекателен, дълбок и изключително реалистичен филм.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови