дек. 2, 2009
3701 Views

Луна

Автор:

banner moon

“Луна” е един от онези редки, интелигентни, каращи ви да се замислите научнофантастични  филми, които се появяват по-рядко и от Синя луна. В него се разкриват някои чисто човешки чувства и морални въпроси за робството, експлоатацията и клонирането.

2moon

Сам Рокуел е в ролята на Сам Бел – самотен работник в мина за добив на Хелиий-3 на Луната. Сам е в края на три годишния си договор и с нетърпение очаква да се завърне при семейството си на Земята. Единствената му компания на Луната е роботът GERTY (озвучен от невероятния Кевин Спейси), който се грижи за него. Един ден Бел катастрофира с лунохода си и се свестява в лунната станция. Тогава започва да вижда себе си. Дали му се привижда или наистина има друг човек на Луната? Постепенно той започва да разбира истината за работата си в лунната станция и открива кой е всъщност.

3moon

Рокуел е брилянтен в изпълнението си и по невероятен начин успява да ви направи съпричастни към съдбата на героя си.

Филмът разкрива някои тежки проблеми, като етичното отношение към работниците. Като такъв, Сам е третиран по-зле и от роб. Роботът GERTY всъщност демонстрира повече човечност от хората, за които работи Сам. Страшното е, че това е посоката, в която сме се насочили и парите управляват света и човешките животи.

6moon

Увлекателен, дълбок и изключително реалистичен филм.

loading...
Категория:
Филми
loading...

Comments to Луна

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *