фев. 15, 2015
52950 Views

Най-бруталните отмъщения в историята

Автор:

Алек Търнър без окови

3. Алек Търнър без окови

Алек Търнър е вдъхновението за филма “Джанго без окови”. Ако не официално, то поне историята му е същата. Той бил роден като роб в тютюневата плантация на Гулдин в Порт Роял, Вирджиния през 1845г. Внучката на собственика на плантацията имала наглостта да се държи хуманно в южните американски щати през онези години. Тя тайно научила 5-годишния Алек да чете и пише. За нещастие, Алек и учителката му били спипани да си играят на училище от майката на момичето.

За оркестрирането и извършването на престъплението, доста по-бялото момиче било наказано да не излиза от стаята си, а младия Алек е бичуван, понеже се е намирал в близост до нея.

Когато през 1861г започнала Гражданската война, тийнейджърът Алек успял да избяга от плантацията и тръгнал да търси армията на Съюза. Той се срещнал с полковник Фердинанд Дейтън и бил приет в Първа кавалерия на Ню Джърси. Вече въоръжен и опасен, Алек отвел конна дружинка обратно до плантацията, за да почетат малко.

Също като в “Джанго”, жестокият, коравосърдечен надзирател на Алек всъщност бил бивш роб, издигнал се заради предаността си. Според аудио записи, когато надзирателят чул приближаващите се конници, той се качил на горния етаж, показал се от прозореца и извикал “Кой е там? Кой идва?”. Алек му отвърнал: “Аз съм! Аз съм Алек! Идвам да те застрелям!”

Алек може и да не е успял да измисли по-добър отговор, но поне не е излъгал. Бившият роб лично открил и екзекутирал тиранина. След войната, той се преместил във Върмонт, където купул голяма ферма и прекарал следващите 50 години.

loading...

1 2 3 4 5

Категория:
Избрани · История
loading...

Comments to Най-бруталните отмъщения в историята

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup