Още

  Най-изумителните охлюви

  Охлювите не получават заслуженото внимание. Може да се движат бавно, но съвсем не са скучни. Има охлюви, които светят, бронирани охлюви, такива с прозрачни черупки, има дори охлюви, които могат да ви убият. Представяме ви 13 от най-интересните охлюви в света.

  1. Hinea brasiliana

  Най-изумителните охлюви

  Малко известният морски охлюв изпълнява едно от най-впечатляващите светлинни шоута в природата. Срещан в Австралия, hinea brasiliana може да премигва в зелено, когато се почувства застрашен.

  Интересното е, че черупката на този охлюв пропуска само и единствено тази зелена светлина. Когато учените са изпробвали с други цветове са открили, че те не преминават през черупката.

  2. Гигантски африкански охлюв

  Гигантски африкански охлюв

  Тези доста внушителни коремоноги са най-големите сухоземни охлюви на планетата. Могат да достигнат до 20см на дължина и до 10см в диаметър. Това е приблизително колкото юмрук. Освен това са големи гладници и е известно, че се хранят с поне 500 вида растения. Ако наоколо няма плодове или зеленчуци, тези охлюви са готови да нападнат каквото има, включително боя и мазилка по къщите. Слава богу, че са вегетарианци!

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link