мар. 29, 2015
37160 Views

Най-странните начини за спечелване на война

Автор:

Предложение за започване на чужда война (за да се избегне гражданска)

8. Предложение за започване на война (за да се избегне гражданска)

Държавният секретар на САЩ Уилям Сюърд бил сред най-важните фигури в кабинета на президента Линкълн. По време на Американската гражданска война, той бил един от хората, успели да предотвратят сблъсък между Съюза и британците.

Въпреки всичките си позитивни качества обаче, Сюърд бил темпераментен и импулсивен човек, който не пестил думи по важните въпроси – както се вижда от случая, когато помолил президента да започне чужда война, за да избегне разпадането на Съюза.

Пред опасността от отцепване на Конфедерацията, Сюърд написал писмо на Линкълн през април 1861г, в което го подканвал да започне война срещу европейските страни. Той посочил скорошното нахлуване на Франция и Испания на континента и Карибите като идеалния повод за предприемане на действия.

Някои историци, изучавали писмото на Сюърд, обясняват, че той искал единствено федералното правителство да се защитава срещу чуждестранна интервенция. Въпреки това, Линкълн отговорил на Сюърд с отказ, опасявайки се от потенциална световна война.

loading...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категория:
История
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup