юли 3, 2011
1089 Views

Кои са островите с най-влажен и островите с най-сух климат на планетата?

Автор:

Климатът на Канарските острови целогодишно привлича милиони туристи. Субтропичният климат почти не се променя през годината, но може да варира драстично между различните острови и дори между северната и южната част на един остров. Най-сух е климата на островите Фуертевентура и Ланзароте, където годишно падат около 150-200мм. дъжд. Върха на вулкан Тейде пък почти постоянно е покрит със снежна покривка, а остров Ла Палма е влажен и изобилства от зелени гори, които контрастират на фона на остров Гран Канария, приличащ повече на Сахара.

Климатът на островите е по-топъл и сух от южната страна и през зимата температурите са между 22 и 29 градуса. Това прави Канарските острови много популярна туристическа дестинация за любителите на слънчевите бани.

Планината Уайалеале на хавайският остров Кауаи се слави като едно от най-дъждовните места на планетата. Със сигурност не е място, където бихте искали да прекарате медения си месец, понеже там вали през 350 дена от годината. Средно всяка година падат над 11 000мм дъжд. Причината за това са местоположението и формата на самия остров. Открит е директно към тихоокеанските течения през зимата и формата му е кръгла, поради което всичките му страни са изложени на влага.

loading...

Comments to Кои са островите с най-влажен и островите с най-сух климат на планетата?

  • Мерси много за отговора!

    Събина юли 4, 2011 00:43 Отговор

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu Title