юни 9, 2015
10087 Views

Животните, които убиват най-много хора

Автор:

Оказва се, че някои от онези странни фобии, които хората имат, всъщност не са толкова откачени. Еквинофобията (страх от коне) вероятно е спасила поне няколко човешки живота. Вярно, погледнато по-мащабно, конете са най-малкият проблем, особено сравнени с първите три в този списък.

Gotti.bg

19. Леопардите

Макар да няма официална статистика за нападенията на леопарди, в Индия те са доста чести. Понякога за една година тези котки убиват по 15 човека.

Леопардите

18. Конете

Жалко е да видим тези прекрасни животни тук, още повече понеже те не убиват нарочно. Поради навика на някои хора да ги яздят обаче, особено в родеота, десетки души биват убити от тях всяка година.

Конете

17. Кравите

Как точно кравите убиват хора? Много лесно – с един здрав ритник в главата. Обикновено те са доста спокойни животни, но всяка година убиват повече от 20 души само в САЩ.

Кравите

16. Мравките

По света има много видове мравки и всички те общо убиват повече от 30 човека годишно. Огнените мравки могат да са доста смъртоносни понякога.

Мравките

15. Пчелите

Повече от 50 души загиват годишно след ужилване от пчела. Вярно, това обикновено са алергични към отровата им хора, но все пак не са малко.

Пчелите

14. Африканските лъвове

Според последните данни лъвовете убиват около 70 човека годишно. Не, че им изглеждаме толкова вкусни, просто са царете на джунглата и могат да си правят каквото поискат.

Африканските лъвове

13. Медузите

Познайте какво! Във водата трябва да се пазите не от акули, а от медузи. Едно ужилване може да се окаже смъртоносно и медузите убиват 15 пъти повече хора отколкото акулите.

Медузите

12. Тигрите

Лъвът може да е царят на джунглата, но тигърът е царят на убиването. Годишно убиват около 100 човека, като можем да се обзаложим, че в повечето случаи хората ги провокират.

Тигрите

11. Елените

Не, елените не пробождат хора с рогата си (макар да могат). Около 120 човека загиват всяка година при автомобилни катастрофи, причинени от елени.

Елените

10. Домашните кучета

Кучетата са страхотни, но трябва да признаем: когато имат лоши стопани, могат да нападат и убиват. Близо 190 души годишно изпитват тази реалност.

Домашните кучета

loading...

1 2

Категория:
Животни
loading...

Comments to Животните, които убиват най-много хора

  • За човекът съм напълно съгласен!

    Тони юни 11, 2015 11:22 Отговор
  • Дайте цифри за човека, за да видим все пак дали това, което твърдите е обосновано…все пак става въпрос за първото място…

    Боряна юни 29, 2016 17:22 Отговор
  • Само от катастрофи умират милиони всяка година. Катастрофите най често са причинени от нас самите

    Dakata Vasilev декември 5, 2019 02:52 Отговор

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu