дек. 22, 2013
31173 Views

10 драматични момента от най-шокиращите покушения

Автор:
Малкълм Екс

10 снимки от най-шокиращите покушения

Малкълм Литъл обира богати бели семейства в Бостън през 1945г, но е заловен и осъден на 10 години затвор. Докато излежава присъдата си, той чете много, изгражда контакти с тъмнокожи мюсюлмани, спира цигарите и обявява, че никога не се е чувствал по-свободен в живота си.

Когато през 1952г е пуснат от затвора, Малкълм Литъл сменя името си на Малкълм Екс (от английски: екс = бивш), за да покаже, че вече не е роб. През следващите години, неговата популярност нараства, той разпространява исляма сред чернокожите и дори служи за вдъхновение на Касиус Клей да стане мюсюлманин и да се прекръсти на Мохамед Али.

В началото на 60-те години, Малкълм започва да получава смъртни заплахи. Тогава, на 21 февруари 1965г, докато се готви да произнесе реч в зала в Манхатън, някой измежду 400-те присъстващи извиква „Негър! Извади ръката си от джоба ми!“. Докато Малкълм се опитва да внесе ред в залата, мъж от предния ред се втурва към него и го прострелва веднъж в гърдите с рязана двуцевка. Двама други мъже също се затичват към сцената и прострелват Малкълм в рамото, ръцете и краката.

loading...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Категория:
Избрани · История
loading...

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu