Още

  10 драматични момента от най-шокиращите покушения

  Джордж Линкълн Рокуел

  10 снимки от най-шокиращите покушения

  Рокуел основава Американската нацистка партия и е основна фигура в Националсоциалистическото движение в Америка след войната. Неговите идеи повлияват изключително върху белите неонацисти и националисти днес.

  Записва се доброволец в американската флота още преди навлизането на страната във Втората световна война. Получава медали за заслуги срещу немските подводници, а в Корейската война е повишен до капитан. След края на ВСВ, Рокуел е убеден, че бялата цивилизация върви към упадък и решение на този проблем открива в „Моята борба“ на Адолф Хитлер. Неговата дейност в крайна сметка успява да направи националсоциализма нещо истинско и видимо за белите хора. Рокуел дори таи надежди да стане президент на Щатите и залага на лозунга „С евреите е свършено през 72-ра“.

  На 25 август 1967г, на излизане от пералня в търговски център на Уилсън Булевард в Арлингтън, когато сяда в колата си, Рокуел е прострелян фатално с два куршума. Той успява да излезе от колата, посочва с пръст покрива на търговския център и пада по лице на тротоара, умирайки 2 минути по-късно от кръвозагуба.

  Половин час по-късно е задържан Джон Патлър, бивш член на групата на Рокуел. Когато научава за смъртта на сина си, 78-годишният баща на Рокуел казва: „Въобще не съм изненадан. От доста време очаквам нещо такова.“

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови