Още

  5 странни, изкуствено създадени домашни любимци

  Всички знаем, че чрез избирателен разплод човекът може изкуствено да засили определени характеристики в животните и растенията в рамките на дълъг период от време. Малко обаче знаят, че няма абсолютно никаква нужда от това и главният мотиватор обикновено  е – „Помислих, че ще е забавно.”

  1. Котка манчкин

  Котка манчкин

  Котките се свързват с умения и подвижност. Дакелите – не толкова. Така на някой му хрумнала идеята да се възползва от естествена аномалия и да си създаде анти-котка, приличаща повече на дълъг кренвирш с козина. Така преди 20 години се родила породата манчкин.

  2. Цихлида-папагал

  2. Цихлида-папагал

  През 80-те години Тайван ги разработва специално за пазара на домашни любимци, на който по онова време също като в музикалния бизнес, се ценяха най-вече ярките цветове и генетическите аномалии. Папагалените цихлиди притежават не една, а няколко мутации, като например деформирана уста, която им пречи да дъвчат, изкривен гръбнак и нарушения в плавателния мехур.

  3. Пули

  Пули

  Вече има породи, които не се скубят и изискват много малко грижи, като дори хората с алергии нямат проблем с тях.

  Преди 1000 години унгарците са създали тази порода, за да я използват като аларма против мечки – по онова време кучетата всъщност са изпълнявали различни задачи. Голямата им козина е с цел да издържат на студеното време, но не се заблуждавайте – под нея се крие доста енергична и акробатична порода. В общи линии кучето изглежда като епична експлозия всеки път когато скочи във въздуха.

  4. Око мехур

  Око мехур

  Били са нужни години внимателно изследване, избирателно развъждане и генетични експерименти, за да се създаде най-глупаво изглеждащата риба в света.

  Тази специална златна рибка, наистина е необикновена. Тя е много крехък вид, дори в най-пазените аквариуми. Другите риби постоянно я закачат и всяко остро нещо е пряка заплаха за тези подути бузи.

  Но какво пък, всичко това си струва, защото няма никоя друга риба на планетата, която да изглежда сякаш не знае, че може да плува – панически задържаща дъха си под водата, като герой от анимационно филмче.

  5. Корейски мастиф

  Корейски мастиф

  Докато другите страни по света създават породи заради тяхната лоялност, поза и умения, корейците всъщност залагат на способността на кучетата да гонят призраци (корейски шапшал) или това да нямат лице, като при корейския мастиф.

  Специалните качества на тази порода са да изглежда сладко и да се бръчка неконтролируемо. Нещо, което ги отличава е, че тези кучета „са много мързеливи”.

  Корейският мастиф е най-тежкото куче в Северна Корея, достигащо до 85кг. И понеже за повечето хора голямото куче се равнява на страшно куче, корейците обикновено го използват като куче пазач. Работа, която очевидно не е за него, защото то е изключително мързеливо, мило и има зрително поле достигащо до носа му.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови