Още

  6 невероятни случая, в които хората са дали своята прошка

  1. Убиецът от Грийн Ривър

  Гари Ридгуай е известният убиец от Грийн Ривър. През 2003 година той е обвинен в убийството на Ребека Мареро като с това, убийствата му стават общо 49. На процеса през същата година присъстват семействата на жертвите, на които им била дадена възможността да говорят с Ридгуай.

  Разбираемо, много от роднините били бесни и с ярост описали тъгата, през която Гари ги е накарал да преминат. Докато убиецът слушал, напред излязъл един от опечалените. Това било Робърт Рул – бащата на убитата Джейн Рул. Думите на Рул били: „Господин Ридгуай, много хора в тази зала ви мразят. Аз не съм един от тях. Било ви е трудно да вярвате в това, в което и аз вярвам – а то е да живеем според това, което Бог ни казва, но вашата грешка трябва да се прости. Прощавам ви, сър“. Тези думи разплакват Ридгуай.

  2. Патриша Мейчин

  През 2011 година съпругът на Патриша Мейчин излиза, за да купи сутрешния вестник. Жерард Мейчин прави това, което върши всяка сутрин, но този път не се върнал у дома. Патриша усетила, че се е случило нещо и когато поглежда през прозореца вижда приближаващата линейка и кръвта по улицата. Съпругът й бил блъснат от автомобил.

  Шофьорът Браян Уилямсън бил изключително стресиран от случилото се. Патриша обаче не изпитвала гняв към него. Тя вярвала, че инцидентът не е станал умишлено. Откровеността на прошката й се усеща в писмото, което тя пише към Уилямсън: „Колкото и трудно да е било за мен, осъзнах, че за вас е било 1000 пъти по-трудно“.

  3. Чарлс Робъртс

  На 2.10.2006 година Чарлс Робъртс влиза в една гимназия, въоръжен с три пистолета. В стаята има 26 ученици. Той позволява на всички момчета, на едно бременно момиче и на още 3 момичета с малки деца да напуснат, но забранява на останалите 15 момичета да напускат и връзва краката им.

  Полицията е извикана и малко след като пристига, Робъртс започва да стреля, убивайки 3 ученици, а след това и себе си. Две деца умират по-късно от раните си. След такава трагедия е неописуема болката и яростта, която близките на загиналите са изпитвали. Въпреки това, гражданите на градчето, включително семействата на жертвите отиват на погребението на Робъртс и дори успокояват съпругата му. След това те предлагат финансова помощ на вдовицата. Оказало се, че действията на Робъртс били провокирани от болката, която изпитал преди девет години, когато новородената му дъщеря загинала.

  4. Рейчъл Чапман

  През 2010 година Рейчъл Чапман и някои от приятелките й се събрали да отпразнуват моминското й парти. Докато се забавлявали край басейна, една от приятелките на Рейчъл я бута във водата. За съжаление това, което трябвало да бъде забавна закачка се превърнало в трагедия. Рейчъл се удря в края на басейна, разбивайки два от гръбначните си прешлена. Тя обаче не се отдава на депресията и година след инцидента се жени за годеника си.

  Дали Рейчъл е простила на приятелката си? Отговорът е не. Както тя самата казва: „Знам, че е трудно за вярване, но не се е налагало да й прощавам, защото никога не съм я обвинявала. Докато лежах на дъното на басейна се тревожех за нея.“

  5. Стивън Макдоналд

  През 1986 година Макдоналд бил млад полицейски служител. Докато патрулирали из Сентръл Парк той и двамата му колеги спрели, за да разпитат трима младежи, които подозирали в кражба на велосипеди. По време на разговора 15-годишният Шавод Джоунс извадил пистолет и прострелял Макдоналд три пъти. Докторите спасяват живота му, но инцидентът го оставя парализиран. По време на ужасната случка Макдоналд и съпругата му Пати очаквали дете.

  Въпреки всичко, през което минал, Макдоналд решил, че отмъщението не е решение. Той прощава на момчето и дори общува с него, докато то излежава присъдата си. Двамата искат да работят заедно в борба срещу насилието и в подкрепа на прошката, но за съжаление само три дни след като Джоунс е освободен, е убит при катастрофа. Въпреки това, Макдоналд продължава мисията си сам.

  6. Марион Хеджес

  В един нюйоркски мол две момчета решават да се позабавляват като хвърлят количка за пазаруване от четвъртия етаж на паркинга. За съжаление, количката пада върху Марион. След инцидента тя изпада в кома и ослепява с едното си око. Въпреки всичко, след като се възстановява, Марион споделя, че не храни лоши чувства към момчетата, които променят живота й: „Не съм се чувала с тях, но им желая всичко добро. Правя го, защото изпитвам огромно съжаление към тях.“

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link