Още

  8 редки исторически снимки и историите зад тях

  1. Мъжът, платил $2 долара за снимка, която струва $5 милиона

  1. Мъжът, платил $2 долара за снимка, която струва $5 милиона

  Тази снимка на Били Хлапето се смята за невероятна находка. Допреди това е имало само една негова снимка.

  През октомври тази година това става втората потвърдена снимка на Хлапето. Тя била закупена заедно с две други снимки за $2 преди пет години, но се оказва, че струва милиони.

  На снимката Хлапето играе крикет с приятели и роднини през лятото на 1878г.

  2. Легендарният престъпник, заснет с убиеца си

  2. Легендарният престъпник, заснет с убиеца си

  На тази снимка виждаме Джеси Джеймс със своя убиец, Робърт Форд. Поне така се твърди.

  Снимката принадлежи на Сандра Милс от Спокейн, Вашингтон. Тя казва, че я е получила от баба си през 2003г с инструкции да я подаде и да закупи земя. Семейната й история разказва, че нейните предшественици са давали подслон на Джеси Джеймс и бандата му няколко пъти.

  С установяването на автентичността на снимката се е заела Луис Гибсън, която само след три дни стига до заключението, че е напълно автентична. Гибсън е работела 33 години в полицията и успешно е идентифицирала 1266 души – постижение, което й е спечелило място в Рекордите на Гинес.

  3. Снимките, които Хитлер не би искал да видите

  3. Снимките, които Хитлер не би искал да видите

  Направени от Хайнрих Хофман, тези изключителни снимки показват как Хитлер репетира, докато слуша запис на една от своите речи. Снимките са от 1925г, малко след като Хитлер е пуснат от затвора.

  Фюрерът се срамувал от снимките и поискал Хофман да унищожи негативите, но той не го направил. Публикувани са в неговите мемоари, „Хитлер ми беше приятел“, публикувани през 1955г.

  4. Първото шимпанзе в космоса

  4. Първото шимпанзе в космоса

  Хам е един от първите герои в космическата надпревара, стигнал там, където никой друг не е ходил. Тази рядка снимка, за първи път показана през 2012г, показва Хам в капсулата му по време на 17-минутния му полет към космоса през 1961г.

  За щастие шимпанзето оцелява и по-късно е преместено в зоопарка във Вашингтон, където живее 17 години.

  5. Ранна снимка на Краля

  5. Ранна снимка на Краля

  Тази снимка датира от 1948г. Притежание е на Уед Джоунс, фен на Елвис, който я получил от семеен приятел.

  Жената, направила снимката, отивала да проявят лентата й, но видяла, че й оставала още една поза. Затова помолила Елвис да й позира.

  Били Смит, първи братовчед на Елвис, потвърждава, че на снимката е той.

  6. Мениджърът, държал колекцията си от снимки на Бийтълс в тайна 50 години

  6. Мениджърът, държал колекцията си от снимки на Бийтълс в тайна 50 години

  Редки снимки на Бийтълс и The Rolling Stones излизат наяве от колекция от 3500 допреди непоказвани снимки, направени в периода между 1964 и 1966г от тур мениджъра Боб Бонис.

  Бонис пазел снимките в тайна през целия си живот. След смъртта му през 1992г, те събирали прах в мазето, докато преди няколко години синът му не решил да ги покаже.

  7. Хирошима

  7. Хирошима

  През 2013г в центъра на Хирошима, в част от града напълно унищожена от атомната бомба на 6 август 1945г, в един архив е открита отдавна изгубена снимка, направена малко след експлозията.

  На снимката се вижда облакът след взрива на бомбата, наблюдаван от Кайтйчи, на 10км от центъра на Хирошима. Им само 2-3 подобни снимки, направени от земята.

  8. Снимките от обреченото пътуване на Титаник

  8. Снимките от обреченото пътуване на Титаник

  Първата снимка е на айсберг, много приличащ на онзи, описван от двама оцелели от екипажа на Титаник. Направена е от капитан на друг кораб, два дни преди трагедията, много близо до мястото на потъването.

  На втората снимка се виждат жертвите от Титаник на борда на Макей-Бенет. Докато свещеник се моли за мъртвите, хора от екипажа издърпват поредното тяло от ледения Атлантик.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link