Още

  Автомобили на бъдещето

  Бъдещият дизайн на Хонда

  От Хонда казват, че този проект ще бъде по улиците след около 40-50 години. Колата ще се захранва от слънчева хибридна технология и е четири в едно – ще има четири различни режима на каране. От Хонда планират да постигнат това като интегрират нанотехнология, изкуствен интелект и молекулярно инженерство. Да, наистина звучи като от футуристичен филм, но пък кой знае – може наистина някой ден да го видим на улицата пред вкъщи.

  Форд Нуклеон

  Оригиналната концепция на тази кола е още от 50-те години на миналия век и не е чудно, че все още не е реалност. Студеният термоядрен синтез и дори контролираният синтез все още не позволяват да се използват като автомобилно гориво. Идеята е колата да се захранва от малък ядрен реактор, поставен в багажника. На теория Нуклеон би могъл да измине 8000км. с едно презареждане на ядрото.

  Амфибията на Ринспийд

  Ринспийд е швейцарска компания, която е изпратила последния си концепт под водата. Амфибията е първата кола, която може да бъде карана както под вода, така и на сушата. Оригиналната идея е вдъхновена от филма за Джеймс Бонд от 1977г. „Шпионинът, който ме обичаше“. Може да се гмурка на 10 метра дълбочина под водата с 3км/ч, а на сушата развива максимална скорост от 120км/ч. Настоящият прототип струва повече 1,5 милиарда долара и от компанията правят прогнози, че когато колата влезе в масово производство, тя ще струва по-малко от един Ролс-Ройс.

  Сферата

  През 2007г. индиецът Харша Рави печели наградата „Млад дизайнер“ в Австралия с еко дизайна си на футуристичен автомобил на 2017г. Концепцията е на автомобил, който ще може да прави почти всичко. Според Харша неговата кола ще бъде от 88% пластмаса, което намалява енергията, нужна за производство с 30%. Сферата ще се задвижва със слънчева енергия.

  Колата на Националния университет в Сингапур

  От НУС искат да намалят вредните емисии във въздуха и консумацията на гориво. Те разработват лека кола, която ще върви по инерция, без да използва никакво гориво, до достигане на определена скорост.

  Фолксваген Визео

  Този прототип на електрическа кола е уникален дизайн от Марк Кирш с участието на Фолксваген в Германия. Дизайнът е силно повлиян от известният испански архитект Сантяго Калатрава и това си личи най-добре при предното стъкло, което е покрито с гъвкав OLED дисплей. Багажникът се откача и може да се носи като куфар.

  Тойота NORI

  Наскоро представена в Лос Анжелис, тази кола е икономична и с уникален дизайн. Задвижва се от слънчевата енергия, която улавят няколкото слънчеви панела по повърхността на купето.

  Бугати Аеролит

  Дъглас Хог ни дава да надникнем в бъдещето. Дизайнерът представя уникален автомобилен прототип за 2025г. Колата ще се задвижва от електрически мотор, който ще предоставя 450 конски сили.

  Ауди A0 QS

  Проектирана от Александър Тиганова, A0 QS е за нуждите на атлетите и тези, които търсят лукса в зелена опаковка. Малката спортна кола е снабдена с електрически мотор и водороден двигател, което я правят хибрид от без емисионен клас.

  БМВ Ловос

  Суперколата Ловос имитира естествени форми и използва слънчевата енергия. Дизайнът е съставен от една-единствена част, която се повтаря 260 пъти. Всяка от тези части е покрита със слънчеви фотоволтаични клетки, които могат да бъдат разгъвани и сгъвани.

  Още публикации

  Коментари

  ВАШИЯТ КОМЕНТАР

  Моля, въведете коментар!
  Моля, въведете името си тук

  Мобилно приложение за Android и iOS

  Най-нови

  Изтеглете 
  мобилно приложение за Android и iOS

   
  close-link