юни 21, 2016
4011 Views

Лудовико Ейнауди призовава света с историческо и смразяващо изпълнение на Арктика

Автор:

Красотата на Арктика е умопомрачителна. Студът, тишината и необикновените звуци на пукащия се лед. Една невероятна природа, от която живот ви приветства когато най-малко го очаквате. Уникално място, което милиони хора по света искат да спасят.

Преди две седмици корабът Арктически изгрев на Грийнпийс отплава от Холандия с необикновен товар: гласът на осем милиона души. Призиви от цял свят към правителствата да спасят Арктика от заплахи като добив на петрол и риболов.

Спирайки в Свалбард, Норвегия, корабът приветства много специален гост: легендарният пианист и композитор Лудовико Ейнауди. С него е и едно пиано, с което той ще направи най-смразяващото си изпълнение досега.

Лудовико Ейнауди превърна осем милиона гласа в музика – Елегия за Арктика, специално композирана за случая. Моментът на това изпълнение не е избран случайно. Тази седмица делегати на срещата на OSPAR в Тенерифе имат възможността да направят важна крачка за опазването на Арктика. Поставеното пред тях предложение ще защити 10% от Северния ледовит океан – регион с площта на Великобритания.

Тези мерки трябва да бъдат предприети спешно. Северният ледовит океан е най-малко защитеният в света. Докато ледената шапка се топи, това уникално място губи щита си и остава уязвимо за безразсъдна експлоатация, унищожителен риболов и рискован добив на петрол.

loading...
Категория:
Видео
loading...

Comments to Лудовико Ейнауди призовава света с историческо и смразяващо изпълнение на Арктика

  • Няма как да не се топи.Човекът стигна връхната точка за унищожаване на планетата. Предречено е,че континентите отново ще се изместят.Природата ще се въстанови,но за радост на Земята много малко хора ще останат живи.Ако останат въобще,и тогава ще дойде рая.Пеещи птици,гъсти гори,много реки и животни.Чисти морета и океани ! Както е било по времето на Адам. Така ще стане пак !

    вили януари 17, 2019 13:51 Отговор

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бижута с Истински Цветя

Powered by WordPress Popup

Menu