background img
юни 21, 2016
2805 Views

Лудовико Ейнауди призовава света с историческо и смразяващо изпълнение на Арктика

Автор:

Красотата на Арктика е умопомрачителна. Студът, тишината и необикновените звуци на пукащия се лед. Една невероятна природа, от която живот ви приветства когато най-малко го очаквате. Уникално място, което милиони хора по света искат да спасят.

Преди две седмици корабът Арктически изгрев на Грийнпийс отплава от Холандия с необикновен товар: гласът на осем милиона души. Призиви от цял свят към правителствата да спасят Арктика от заплахи като добив на петрол и риболов.

Спирайки в Свалбард, Норвегия, корабът приветства много специален гост: легендарният пианист и композитор Лудовико Ейнауди. С него е и едно пиано, с което той ще направи най-смразяващото си изпълнение досега.

Лудовико Ейнауди превърна осем милиона гласа в музика – Елегия за Арктика, специално композирана за случая. Моментът на това изпълнение не е избран случайно. Тази седмица делегати на срещата на OSPAR в Тенерифе имат възможността да направят важна крачка за опазването на Арктика. Поставеното пред тях предложение ще защити 10% от Северния ледовит океан – регион с площта на Великобритания.

Тези мерки трябва да бъдат предприети спешно. Северният ледовит океан е най-малко защитеният в света. Докато ледената шапка се топи, това уникално място губи щита си и остава уязвимо за безразсъдна експлоатация, унищожителен риболов и рискован добив на петрол.

Категория:
Видео

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Здравей, ако искаш да получаваш известия по имейл за най-нови публикации в Iskamdaznam.com

Powered by WordPress Popup

Menu Title